Érettségi feladatok és megoldások történelemből angol nyelven

Az Érettségi feladatok és megoldások gyűjteménye angol nyelven című összeállításunkkal a két tanítási nyelvű iskolák diákjait és tanárait szeretnénk segíteni. Az angol nyelvű képzések visszatérő nehézsége az idegen nyelvű feladatok és források hiánya, amire megoldást jelenthet segédletünk. A most közreadott feladatgyűjtemények a 2005-től kezdve feldolgozzák az angol nyelvű érettségi feladatlapokat, tematikus bontásban. Külön közöljük a tesztfeladatokat és az esszéket, egyetemes és magyar felosztásban.

Elsőként a középszintű tesztfeladatokat és a hozzájuk tartozó megoldásokat közöljük, mivel a digitális munkarendben még az idei évben is hasznosulhatnak. Az összeállításért köszönet illeti Tóth Juditot és Búcsú Ákost!

A rövid választ igénylő feladatok középszint/emelt szint + egyetemes/magyar felbontásban:

A középszintű feladatlapok I. részének egyetemes történelemre vonatkozó feladatai .doc kiterjesztésben.

A középszintű feladatlapok I. részének magyar történelemre vonatkozó feladatai .doc kiterjesztésben.

 

A rövid választ igénylő feladatok megoldásai középszint/emelt szint + egyetemes/magyar felbontásban:

A középszintű feladatlapok I. részének egyetemes történelemre vonatkozó feladataihoz tartozó megoldások .doc kiterjesztésben.

A középszintű feladatlapok I. részének magyar történelemre vonatkozó feladataihoz tartozó megoldások .doc kiterjesztésben.

 

A szöveges, kifejtendő feladatok korszakonkénti + egyetemes/magyar felbontásban:

Az ókorra vonatkozó feladatok .doc kiterjesztésben.

Az egyetemes középkorra vonatkozó feladatok .doc kiterjesztésben.

Az magyar középkorra vonatkozó feladatok .doc kiterjesztésben.

Az egyetemes kora újkorra vonatkozó feladatok .doc kiterjesztésben.

Az magyar kora újkorra vonatkozó feladatok .doc kiterjesztésben.

Mint korábbi taneszközeinket – az Érettségi feladatok és megoldások gyűjteménye (2005–2016)Gyakorlatok a Történelmi atlasz középiskolásoknak című kiadványhozSzöveges források a történelem tanításához és a Feladatlapok az Újkor.hu cikkeihez című gyűjteményeket –, úgy a jelenlegit is szerkeszthető, alakítható formában adjuk közre, illetve a jövőben az esszékkel és az emelt szintű feladatsorokkal bővíteni fogjuk, ezért érdemes lesz ellátogatni oldalunkra!

 

Fekete Bálint

az Oktatás rovat szerkesztője

Ezt olvastad?

Kozári Monika számtalan könyv, monográfia és tanulmány szerzője. Hamarosan kerek születésnapot ünnepel, ami kiváló alkalmat teremtett tisztelőjének, munkássága alapos ismerőjének,