Podcast ajánló: Egyháztörténet és a második világháború

A Közép-európai Egyetem és az MTA második világháború története albizottság közös podcast sorozatában az albizottság tagjaival és szerzőkkel készül beszélgetés a most megjelent munkájuk kulisszatitkairól és azokról a kutatási eredményekről, amelyek megváltoztatják azt, amit a háborúról tudunk. 

 

Bánkuti Gáborral, a Pécsi Tudományegyetem habilitált egyetemi docensével, A frontátvonulás és a diktatúra kiépülésének egyházi recepciója szerzőjével Pető Andrea beszélgetett arról, hogy milyen kihívást jelent “élő forrással”, a Historia Domus-okkal dolgozni, mit tudhatunk meg a német és szovjet megszállás tapasztalattörténetéről, és milyen az egyháztörténeti kutatás helyzete Magyarországon. A tanulmány a Váltóállítás: Diktatúrák a vidéki Magyarországon 1945-ben című kötetben került kiadásra (Budapest: MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet, 2017: 411-424).

A felvétel ezen a felületen hallgatható meg az indítógombra kattintva (bal alsó sarok).

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

Ezt olvastad?

Korábban ismertettük I. (Habsburg) Albert király halálát követő eseményeket. Bemutattuk, hogyan lett az országnak két törvényes uralkodója. Majd láthattuk I.