Children of the Third Reich

Térkép nem érhető el

Időpont
2017 Sze 12.
17:00 - 20:00

Helyszín
OSA Archivum


Az Eleven Emlékmű csoport Children of the Third Reich címmel rendez filmvetítéssel egybekötött beszélgetést 2017. szeptember 12-én 17. órától a Vera and Donald Blinken Open Society Archives (OSA Archivum) Arany János utcai épületében.

Samson Munn a „peace and reconciliation studies” (béke és megbékélés) téma szakértőjeként érkezik Los Angelesből Budapestre a Fulbright-program támogatásával.

A német soá-túlélők gyermekeként Amerikában született férfi húsz évvel ezelőtt encounter-csoportot szervezett Ausztriában, melynek keretében nácik gyerekei és túlélő zsidók, illetve leszármazottaik találkoztak és dolgoztak együtt majd két évtizeden keresztül a történelem okozta traumáik feldolgozásán. 

A csoport létrehozásának ötletét neki az adta akkor, hogy találkozott Dan Bar-On-nal, a szintén német zsidó származású, de Izraelben élő pszichológussal, aki Németországban hozott létre ugyanilyen csoportot. Bár Dan Bar-On azóta meghalt, valamilyen formában mindkét csoport máig is tovább él.

A két csoport működéséről, munkájáról filmek is készültek, melyeket angol illetve német televíziós társaságok is vetítettek.

A beszélgetés angol nyelven szinkrontolmácsolással történik.

Résztvevők: Vajda Júlia, Samson Munn

Házigazda: Heller Mária

Filmvetítés: 17-18
Beszélgetés: 18-20

Forrás: Children of the Third Reich

Ezt olvastad?

A Kossuth Kiadó gondozásában és Molnár György fordításában jelent meg Ljudmila Pavlicsenko visszaemlékezése a második világháború éveire, amikor ő lett