II. HadTörténész Sörest

Térkép nem érhető el

Időpont
2018 Sze 20.
18:00 - 23:00

Helyszín
HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum


Az őszi szezon első eseményére a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum falai között kerül sor, így egyből egy HadTörténész Söresttel indul a programsorozat. Az est keretében a 100 éve elsüllyesztett SMS SZENT ISTVÁN hadihajó története és a víz alatti régészeti feltárások kerülnek terítékre.

Előadók a haditengerészet történetének és a víz alatti régészetnek a hozzáértői lesznek: Dr. Krámli Mihály, Csákvári Kristóf, Tóth János Attila, Polgár Balázs.

Az előadások mellett lehetőség nyílik szakmai vezetés keretében megtekinteni a HM Hadtörténeti Múzeum hamarosan lebontásra kerülő Őfelsége hadihajója, az SMS SZENT ISTVÁN – 100 éves hadisír az Adria-tenger mélyén című időszaki kiállítását.

A HadTörténész Söresten levetítésre kerülnek a SZENT ISTVÁN és a LAJTA Monitor Múzeumhajót bemutató kisfilmek!

Az esemény számára a különleges és hagyományos söröket, borokat, üdítőket a Budapest Klisé Bár kiváló csapata biztosítja! A programra a belépés ingyenes! Minden történelem kedvelő érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

A rendezvény Facebook-eseménye az alábbi linken érhető el.

Ezt olvastad?

Adott egy lelkes fiatalemberekből álló zenekar a hetvenes évek elején, amely akár világsikert is elérhetné, ha nem a szocialista Magyarországon