Kegyeleti megemlékezés Esterházy Jánosra

Térkép nem érhető el

Időpont
2017 Sze 16.
15:00 - 18:00


Az Esterházy-emlékév jegyében Esterházy János Szülőföldjéért Egyesület, a Pázmaneum Polgári Társulás és Esterházy-Malfatti Alice által szervezett kegyeleti megemlékezés keretében helyezik el az Esterházy János hamvait tartalmazó urnát szeptember 16-án 15 órakor Alsódobokon.

A Zoboralján született gróf Esterházy János elkötelezett keresztényből vált politikusként írta be magát a 20. század történelmébe. Annak ellenére, hogy a világ tele van a pusztítás szándékával és az ezt szolgáló eszközökkel, mi mégis úgy gondoljuk, hogy a 70 éve halálra ítélt politikus emlékét, szellemi örökségét elsősorban nekünk, itt élő magyaroknak kell ápolnunk és őriznünk. Az ő áldozatvállalása példaként kell szolgáljon a ma embere és a jövő nemzedékek  számára is. Teljesítsük közös  elhatározással Esterházy János végakaratát, aki Nyitra-vidéki szülőföldjében szeretett volna végleg megpihenni. Kerek 60 évig kellett várnunk, hogy Esterházy János hamvai hazakerüljenek.

Forrás: Pázmaneum.com

Helyszín: Alsódobok

Időpont: 2017. szeptember 16., 15.00

Ezt olvastad?

A Kossuth Kiadó gondozásában és Molnár György fordításában jelent meg Ljudmila Pavlicsenko visszaemlékezése a második világháború éveire, amikor ő lett