Kik vagyunk? – Magyarországi nemzetiségek | Kiállításmegnyitó

Térkép nem érhető el

Időpont
2018 Júl 11.
17:00 - 20:00

Helyszín
Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára


A Magyar Nemzeti Levéltár tisztelettel meghívja Önt  2018. július 11-én, 17.00 órára a „Kik vagyunk? – Magyarországi nemzetiségek” című kiállítás ünnepélyes megnyitójára és az azt követő hangversenyre a Mátyás-templomba.

A megnyitón köszöntőt mond Szabó Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója, majd a kiállítást Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyitja meg.

A kiállításmegnyitó után 19 órától a Mátyás-templomban ünnepi hangversenyt adnak a Szentegyházi Gyermekfilharmonikusok. Vezényel Haáz Sándor karnagy.

Köszöntők: Cserháti Ferenc a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök és Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára.

A 17 órakor kezdődő megnyitó zártkörű, de sajtónyilvános. A 19 órakor kezdődő hangverseny nyilvános. A kiállítás július 12-től tekinthető meg. 

Kérjük, hogy részvételi szándékát szíveskedjen 2018. július 9-én 12.00 óráig jelezni a kozmuvelodes@mnl.gov.hu e-mail címen.

Ezt olvastad?

Lewis Wallace 1880-ban publikált regényét már négy alkalommal vitték filmvászonra. Az 1959-es legendás feldolgozás 11 Oscar-díjat nyert. Mi motiválhatta Timur