Kovács Emőke: Balatoni impressziók | Könyvbemutató és kiállításmegnyitó – ELMARAD!

Térkép nem érhető el

Időpont
2020 Már 19.
17:00 - 19:00

Helyszín
Fejér György Városi Könyvtár


A Keszthelyi Fejér György Városi Könyvtárban vetített képes könyvbemutatót tart Kovács Emőke, a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár tudományos munkatársa. A Balatoni impressziók című kötet bemutatását a Balatoni értékmentés Facebook-csoport által meghirdetett pályázatra beérkezett fényképekből válogatott kiállítás megnyitása követi.

Immáron két évtizede foglalkozom a 19. és 20. századi Balatonnal.  A magyar tenger kultúr-, művelődés- és eseménytörténetét eddig három kötetben tártam fel, számos előadást tartottam, cikket írtam a témában. Új könyvem, a Balatoni impressziók három fejezetében (Sorsok, Helyek és Történetek) a 19-20. századi tónak olyan arcait szeretném megmutatni, amelyeket kevésbé ismerhet az olvasóközönség, illetve csak nagyvonalakban tudhatott róluk eddig.

Úgy gondolom, a könyv ideális olvasmány a Balaton szerelmeseinek, de a tó történetével most ismerkedőknek vagy akár diákoknak, fiataloknak is, ugyanakkor illeszkedik Lipták Gábor, Takáts Gyula, Bertha Bulcsú,  Fodor András Balatont népszerűsítő, de a témát szakszerű módon megközelítő műveinek sorába. Történészként fontosnak tartom a  forráshűséget, a megfelelő szakirodalmak szakszerű használatát, így munkám a hiteles és színvonalas balatoni tudományos ismeretterjesztést képviseli, megőrizve ezáltal a történeti hagyományokat is. Fogadják és forgassák szeretettel!

Kovács Emőke

Ezt olvastad?

A mai könyv az 1960-as, '70-es, '80-as évek szoftvilágát mutatja meg a kádári Magyarországon. Egy ember az élete során sokféle