Müller Rolf: Az erőszak neve: Péter Gábor | Könyvbemutató

Térkép nem érhető el

Időpont
2017 nov 17.
18:00 - 19:00

Helyszín
Libri Könyvpalota


2017. november 17-én (péntek) mutatják be Müller Rolf Az erőszak neve: Péter Gábor – Az ÁVH vezetőjének élete című új könyvét Budapesten, a Rákóczi úti Könyvpalotában. Az eseményen a szerzővel Kolozsi Ádám beszélget.

A kötetről:

Az Államvédelmi Hatóság története elválaszthatatlan első vezetőjének, Péter Gábornak a személyétől. Neve egyet jelentett, és egyet jelent napjainkban is a terrorszervezettel, számos ártatlan honfitársunk megkínzásával, bebörtönzésével, meggyilkolásával. Mégis a történettudomány máig adós maradt az ÁVH-vezér életútját feldolgozó szakmunkával. Müller Rolf könyve ezt a hiányt pótolja, bemutatja: hogy az újfehértói szabólegény miként vetette bele magát az illegális kommunista mozgalomba, hogyan ívelt fel a pályája 1945 után a politikai rendőrség élén, milyen szerepet játszott a nagy koncepciós perekben, a testi és lelki bántalmazásokban, miért fordult el tőle 1953-ban főpatrónusa, Rákosi Mátyás, hogyan teltek börtönévei, és mi történt vele a szabadulása utáni évtizedekben. 

A beszélgetés végén dedikálásra is sor kerül.

Forrás és Facebook-esemény: Könyvbemutató – Müller Rolf: Az erőszak neve: Péter Gábor

Ezt olvastad?

Kína Kelet-Ázsia hagyományos nagyhatalma, amelynek globális szinten is meghatározó szerepe van mind gazdasági, mind politikai tekintetben. Jelentős lakosságszáma, és gazdasági