Salamander – konferencia a történeti kutatás társadalmi céljáról és hasznáról

Térkép nem érhető el

Időpont
2019 ápr 11.
10:00 - 17:15

Helyszín
ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár


A Mika Sándor Egyesület ajánlója:

Ezen a konferencián módszertani kísérletet teszünk arra, hogy fiatal kutatókként megfogalmazzuk saját eredményeink tükrében: miért fontos és hasznos a társadalom számára a történelem kutatása.

Célunk, hogy megmutassuk a szakmabelieknek és a történelem iránt érdeklődőknek, miként tudjuk „társadalmasítani” szakmai értékeinket. Egyesületünk tagjai fiatal kutatók, tanárok, akik saját kutatott témájuk alapján keresnek közérthető példákat, hogy a történelemmel való foglalkozás egy közösség identitása szempontjából hasznos, ezért fontos tevékenység – akkor is, ha nem számszerűsíthető, és akkor is, ha hatása csak a következő generációban mutatkozik meg.

Egyetemi éveink egyik utolsó állomása ez a konferencia. Kifejezi ki azt, hogy mai fiatalokként azokhoz csatlakozunk, akik az egyetemen elsajátított értékeket, tudást és szemléletet nem csak szeretett szakmának, hanem közösségépítő hivatásnak tekintik.

Ezt olvastad?

Pázmány Péter neve hallatán leginkább a róla elnevezett egyetem, az utcanevek és a magyar barokk jut eszünkbe, azonban diplomáciai tevékenységeiről,