Semmelweis Ignác nyomában

Térkép nem érhető el

Időpont
2017 okt 07.
10:00 - 12:00


Orvostörténeti sétasorozatot indít az MNM Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, amelynek bemutatkozó alkalma a Múzeumok Őszi Fesztiválján, 2017. október 7-én, szombaton kerül megrendezésre. A Kórháztörténeti séták közül az első Semmelweis Ignác hazai működésének legfontosabb színhelyeire kalauzolja el az érdeklődőket. 

A séta a Rókus Kórháztól indul, majd a Semmelweis Egyetem I. sz. Szülészet-Nőgyógyászati Klinikán ér véget. A barangolás során Semmelweis Ignác nyomait keressük, de lesz szó művészettörténeti érdekességekről, korabeli higiéniás viszonyokról és számos rejtélyes kórházügyi esetről is. Megtudhatjátok, milyen körülmények uralkodtak a Rókus Kórház szülészet-nőgyógyászati részlegén Semmelweis korát megelőzően, s fény derül arra is, milyen intézkedéseket vezetett be az “Anyák megmentője” a hazai egészségügyben. A programon Dávid Brigitta művészettörténész avatja be az érdeklődőket a város titkaiba.

A séta egy új programsorozat első alkalma, amely nagyjából 1,5-2 havonta kerül majd megrendezésre más-más témában, különböző kórháztörténeti érdekességekkel.

A sétán való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a következő elérhetőségek egyikén lehet 2017. szeptember 27 – október 5. között:
E-mail: komarhanna@semmelweis.museum.hu
Telefon: 06 (1) 201 1577
Maximális létszám: 30 fő

A séta várható időtartama: kb. 2 óra
Találkozó a Rókus Kórház bejárata előtt álló Semmelweis szobornál.

A program a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat része.

Facebook-esemény és forrás: Semmelweis Ignác nyomában | MŐF 2017

Ezt olvastad?

A Pécsi Tudományegyetem háromfordulós kreatív történelmi versenyt hirdet négyfős középiskolai csapatok részére. A legújabb kutatási eredményekre építő kreatív feladatok életközelivé