Viribus unitis – Egyesült erőkkel? | Konferencia az 1867-es kiegyezés 150. évfordulója alkalmából

Térkép nem érhető el

Időpont
2017 dec 07.
09:30 - 16:30


Viribus unitis – Egyesült erőkkel? címmel, az 1867-es kiegyezés 150. évfordulója alkalmából közös konferenciát szervez a Gödöllői Királyi Kastély, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint a VERITAS Történetkutató Intézet 2017. december 7-én, a Gödöllői Királyi Kastélyban.

A konferencia célja a hallgatóság számára egy árnyaltabb képet nyújtani a kiegyezés, illetve az általa életre hívott duális államalakulat, az Osztrák-Magyar Monarchia korszakának történelmi összefüggéseiről. Ennek megfelelően széles spektrumban hallhatnak előadásokat az érdeklődők a Monarchia kül- és belpolitikai viszonyairól, haderejéről, valamint királyi család életében fontos helyszínnek számító gödöllői kastély kiemelt helyzetéről is.

A helyek korlátozott száma miatt a konferenciára a regisztracio@kiralyikastely.hu címen történő előzetes regisztrációval lehet jelentkezni. Határidő: 2017. december 1.

Helyszín: Gödöllői Királyi Kastély, Barokk színház, 2100 Gödöllő

Forrás: VERITAS Történetkutató Intézet

A konferencia részletes programja:

Ezt olvastad?

Szabadságharcunk egyik legfiatalabb hadvezérét, a komáromi hőst, Klapka Györgyöt számos ábrázolás örökítette meg saját korában is, s a hálás utókor