3. Múzeumi Játékmustrára | Meghívó

Oszd meg másokkal is:

Aktuális

2022. március 25-én harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumi Játékmustra. A rendezvény fókuszában az élményszerű ismeretterjesztés és tudásátadás áll.

Tudásélményről és élményszerű vagy játékosított ismeretátadásról beszélünk, de ha megnézzük, hogy hogyan tanulunk egymástól mi, felnőttek szakmai eseményeken vagy írásban, akkor sokszor pont az élmény hiányzik. A tudást, ahogy egy oltást is, meg lehet kapni összeszorított foggal és aggódva, és meg lehet kapni könnyed hangulatban is.

Nemrég egy rövid időre láttam egy gyerekkórház működését. Mosolygós, a gyerekek között cirkáló ápolók, akiknek mindig van egy-egy jó szava az oltásra váró gyerekekhez, az aggodalmat pedig apró ajándékkal oszlatják el. Egy ponton kijött egy orvos, színes nyakkendőben és közölte a várakozókkal, hogy ő lesz a “Szurikáta,” és nem fog fájni. Aki hősiesen megkapta az oltást, az bátraknak szóló oklevéllel távozott.

A gyerekeknél szempont az, hogy élvezzék is, amit csinálnak – felnőttkorra ez sokszor kikopik. Pedig ugyanúgy számít egy jó szó, egy színes pont a szürke hétköznapokban, a fenyegető közeljövő könnyed átkeretezése (“Szurikáta”), vagy az elismerés.

A 3. Múzeumi Játékmustra tervezésénél az volt a cél, hogy ne csak beszéljünk az élményszerű tudásátadásról, hanem gyakoroljuk is. Olyan szakmai fesztivált álmodtunk meg, ami után feltöltődve, szekérderéknyi ötlettel, új gondolatokkal és induló együttműködésekkel megy haza a résztvevő. (A korábbi eseményről készült beszámolót itt olvashatjátok.)

Az esemény előregisztrációja már zajlik. Az előregisztráltakat meghívjuk egy titkos eseményre a leendő előadókkal, ahol egy beszélgetés keretében elindítjuk a regisztrációt.

Március 25-én pedig ezekkel a programokkal készülünk a Múzeumi Játékmustra szakmai napjára:

  • #nemzetközi Nemzetközi közegből is hívunk előadókat, mert a legjobbaktól szeretnénk tanulni.
  • #hibrid Ne maradj le akkor sem, ha Budapest távol van, vagy nézd vissza később a Nagyszínpad eseményeit!
  • #élőtörténelem Megelevenedik a reformkor, kapcsolódik az élő történelem és a játék.
  • #adjelő Lépj fel Te is a Játékmustra színpadára a Mustrapid keretében! Hozd a gondolatodat, tapasztalatodat és TEDx előadó vezetésével felkészítünk az előadásra, hogy célba érkezzen az üzeneted!
  • #játékfejlesztés Oktató játékötletek megvalósításához és kész játékok továbbfejlesztéséhez adunk támogatást. Ennek a formája a DUNSZT – hozd az ötleted és gyűjtsd be a szakmai visszajelzéseket! A dunszpárna szerepét szakmai zsűri tölti be:
  • #játssztovább Nem elég a játékból! A Játékmustrát követő hétvégén is játékokkal várunk a Nemzeti Múzeumban!
  • #szakmaiközösség Nem vagy egyedül. A Játékmustrán elinduló beszélgetéseket a Múzeumi Játékmustra csoportban egész évben folytatjuk.

A Múzeumi Játékmustrához tartozó Facebook-esemény elérhető itt.

Ezt olvastad?

2023. november 22-én volt 200 éve, hogy elhunyt Miller Jakab Ferdinánd, egykori nagyváradi professzor, aki a Magyar Nemzeti Múzeum első
Támogasson minket