Államfordulatok és rendszerváltozások a 20. században | Konferenciafelhívás

A TéKa a Duna Menti Múzeum Komárom, Duna Menti Múzeum Baráti Köre, az Impulzus és a Selye János Egyetem társszervezésével ismét megrendezi nemzetközi tudományos konferenciáját Államfordulatok és rendszerváltozások a 20. században címmel.

A konferencia időpontja és helyszíne: 2019. október 22-23. (kedd-szerda), Komárom – Szlovákia.

A konferenciára olyan fiatal kutatók – elsősorban doktoranduszok, doktorjelöltek és MA hallgatók – jelentkezését várják a szervezők, akik előadásaik által prezentálják kutatási eredményeiket. Nemcsak történelmi, de társadalomtörténeti vonatkozású irodalom- és nyelvtudományi előadásokat is várnak a témában, amelyek idén a 20. századi államfordulatokra és rendszerváltozásokra fókuszálnak elsősorban a Kárpát-medencében.

A konferencia plakátja

A konferencia eredményeként az előadások rövidített változatait összefoglaló absztraktgyűjtemény kiadását tervezzük.

A rendezvényre legfeljebb 25 főt áll módunkban meghívni.  Erről a beérkező absztraktok minősége és a jelentkezők egyéb tudományos eredményei alapján döntünk.

A jelentkezési határidő 2019. október 11.

A konferencia a résztvevők számára ingyenes, ezen felül a szervezők az étkeztetést biztosítják. A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

Az alábbi linkben további hasznos információt talál minden érdeklődő.

 

Ezt olvastad?

Maria Callas azt jelenti a zenés színháznak, mint Picasso a festészetnek vagy Shakespeare a drámairodalomnak: még annak is van némi
Támogasson minket