Államfordulatok és rendszerváltozások a 20. században | Konferenciafelhívás

A TéKa a Duna Menti Múzeum Komárom, Duna Menti Múzeum Baráti Köre, az Impulzus és a Selye János Egyetem társszervezésével ismét megrendezi nemzetközi tudományos konferenciáját Államfordulatok és rendszerváltozások a 20. században címmel.

A konferencia időpontja és helyszíne: 2019. október 22-23. (kedd-szerda), Komárom – Szlovákia.

A konferenciára olyan fiatal kutatók – elsősorban doktoranduszok, doktorjelöltek és MA hallgatók – jelentkezését várják a szervezők, akik előadásaik által prezentálják kutatási eredményeiket. Nemcsak történelmi, de társadalomtörténeti vonatkozású irodalom- és nyelvtudományi előadásokat is várnak a témában, amelyek idén a 20. századi államfordulatokra és rendszerváltozásokra fókuszálnak elsősorban a Kárpát-medencében.

A konferencia plakátja

A konferencia eredményeként az előadások rövidített változatait összefoglaló absztraktgyűjtemény kiadását tervezzük.

A rendezvényre legfeljebb 25 főt áll módunkban meghívni.  Erről a beérkező absztraktok minősége és a jelentkezők egyéb tudományos eredményei alapján döntünk.

A jelentkezési határidő 2019. október 11.

A konferencia a résztvevők számára ingyenes, ezen felül a szervezők az étkeztetést biztosítják. A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

Az alábbi linkben további hasznos információt talál minden érdeklődő.

 

Ezt olvastad?

Vonyó József történész, nyugalmazott egyetemi oktató, az MTA doktora. Fő kutatási területei a 20. századi magyar politika- és társadalomtörténet, illetve
Támogasson minket