Együttműködési megállapodás az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont és az Újkor Alapítvány között

Oszd meg másokkal is:

Aktuális

Az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont képviseletében Fodor Pál főigazgató, az Újkor.hut kiadó Újkor Alapítvány képviseletében Szőts Zoltán Oszkár kuratóriumi elnök (egyben főszerkesztő) 2017. október 25-én együttműködési szerződést írtak alá. Megállapodtak arról, hogy egymást kölcsönösen támogatva kiemelten kezelik a hazai történettudomány friss eredményeinek széles körben történő bemutatását.

Szőts Zoltán Oszkár és Fodor Pál. Fotók: Varga Máté / Magyar Nemzeti Levéltár

Az MTA BTK Történettudományi Intézet fő feladatának a magyar társadalom és állam történetével kapcsolatos alapkutatások végzését, kézikönyvek (különösen forráskiadások) és összefoglaló művek készítését, az eredmények szakszerű publikálását és széles körben való terjesztését, a szakma nemzetközi intézményeivel való kapcsolattartást, a magyar történészek nemzetközi szereplésének összefogását, valamint a magyarországi közgondolkodás formálását tekinti. Az Intézet e célok elérését kívánja elősegíteni a szerződés megkötésével.

Az Újkor Alapítvány célja, hogy a tudományos ismeretterjesztés eszközével a múltat, valamint az azt kutató történettudományt részletesen bemutassa a nagyközönségnek. Az Alapítvány ezért létrehozta és működteti az Újkor.hu – A velünk élő történelem portált, amely a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által bejegyzett sajtótermék, továbbá a Magyar Tudományos Művek Tárában jegyzett, hivatkozható ismeretterjesztő online folyóirat. A szerződés megkötésével az Újkor Alapítvány célja, hogy az Újkor.hu-t minél magasabb színvonalú tartalmakkal tölthesse meg.

A szerződés szerint a felek kölcsönösen feltüntetik egymást honlapjaikon partnerként, az Újkor.hu rendszeresen hírt ad az MTA BTK rendezvényeiről és kiadványairól, továbbá rendszeresen közli a kutatóközponti munkatársak írásait.

Az Újkor.hu munkáját a jövőben az MTA BTK TTI tudományos munkatársa, Katona Csaba közvetlenül is segíti tudományos szerkesztőként.

Ezt olvastad?

Haraszti György tudományos munkásságának középpontjában a magyarországi zsidóság története áll. A történelem iránti szenvedélyét, elkötelezettségét jól mutatja, hogy vegyészmérnöki diplomával
Támogasson minket