Együttműködési megállapodás az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont és az Újkor Alapítvány között

Oszd meg másokkal is:

Aktuális

Az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont képviseletében Fodor Pál főigazgató, az Újkor.hut kiadó Újkor Alapítvány képviseletében Szőts Zoltán Oszkár kuratóriumi elnök (egyben főszerkesztő) 2017. október 25-én együttműködési szerződést írtak alá. Megállapodtak arról, hogy egymást kölcsönösen támogatva kiemelten kezelik a hazai történettudomány friss eredményeinek széles körben történő bemutatását.

Szőts Zoltán Oszkár és Fodor Pál. Fotók: Varga Máté / Magyar Nemzeti Levéltár

Az MTA BTK Történettudományi Intézet fő feladatának a magyar társadalom és állam történetével kapcsolatos alapkutatások végzését, kézikönyvek (különösen forráskiadások) és összefoglaló művek készítését, az eredmények szakszerű publikálását és széles körben való terjesztését, a szakma nemzetközi intézményeivel való kapcsolattartást, a magyar történészek nemzetközi szereplésének összefogását, valamint a magyarországi közgondolkodás formálását tekinti. Az Intézet e célok elérését kívánja elősegíteni a szerződés megkötésével.

Az Újkor Alapítvány célja, hogy a tudományos ismeretterjesztés eszközével a múltat, valamint az azt kutató történettudományt részletesen bemutassa a nagyközönségnek. Az Alapítvány ezért létrehozta és működteti az Újkor.hu – A velünk élő történelem portált, amely a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által bejegyzett sajtótermék, továbbá a Magyar Tudományos Művek Tárában jegyzett, hivatkozható ismeretterjesztő online folyóirat. A szerződés megkötésével az Újkor Alapítvány célja, hogy az Újkor.hu-t minél magasabb színvonalú tartalmakkal tölthesse meg.

A szerződés szerint a felek kölcsönösen feltüntetik egymást honlapjaikon partnerként, az Újkor.hu rendszeresen hírt ad az MTA BTK rendezvényeiről és kiadványairól, továbbá rendszeresen közli a kutatóközponti munkatársak írásait.

Az Újkor.hu munkáját a jövőben az MTA BTK TTI tudományos munkatársa, Katona Csaba közvetlenül is segíti tudományos szerkesztőként.

Ezt olvastad?

„Személy szerint én úgy tekintek Carterre, mint egy változásra az egyiptomi történelemben. Képesítése vitatható volt, [és] kezdetben egy régész helyszíni
Támogasson minket