Heti ajánló 2017/11.

Heti programajánlónk a Naptárunkban található rendezvényeket ismerteti.

Hétfőn, március 13-án a Nagy Imre Emlékházban Hermann Róbert, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnokának tudományos-helyettese, Kossuth Lajos, a magyarok Mózese címmel tart előadást. (Bővebben.)

Szerdán, március 15-én számos intézmény tart megemlékezést az egykori eseményekről és várja programokkal az érdeklődőket (például a Magyar Nemzeti Levéltár vagy a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum). A rendezvények nagy száma miatt nem töltöttük fel őket külön naptárunkba, a következő linken azonban számos érdekességet találhatnak.

Csütörtökön, március 16-án az Atelier Európai Társadalomtudományok és Historiográfia Tanszék szervezésében kerül sor az Örökség Esték következő alkalmára, ahol az államszocializmus örökségéről és a kulturális ellenállásról beszélget Gyáni Gábor (az MTA rendes tagja), Horváth Sándor (MTA BTK Courage-Projekt) és Scheibner Tamás (MTA BTK Courage-Projekt). (Bővebben.)

Az ELTE Ókortudományi Intézete a 2017-os tanév tavaszi félévében előadássorozatot szervez Ókori hazugságok, megtévesztések és hamisítások címmel. A következő előadás címe: Az inkvizítor és a vizigótok. Előadó: Földváry Miklós. (Bővebben.)

Szombaton kerül sor a Tempevölgy Folyóirat új, Polihisztor című előadássorozatának első estjére a balatonfüredi Kisfaludy Galériában. (Bővebben.)

Ezek lesznek a következő hét programjai, kövesse velünk az eseményeket a továbbiakban is! Ne felejtsék, Naptár rovatunk hét közben is folyamatosan frissül, érdemes rendszeresen figyelni.

(Naptárunkba szívesen fogadunk minden történelemmel kapcsolatos, tudományos programot. E-mail címünk: info@ujkor.hu)

Ezt olvastad?

A 19. század történetének alakulását nagymértékben meghatározták az 1840-es évek szabadságért vívott küzdelmei. A korabeli sajtóhíreknek köszönhetően a pesti fiatalság