Heti Ajánló 2018/37.

Itt a szeptember, elkezdődött az iskola, ébredezik a tudományos élet is, ami azt jelenti, hogy újra jelentkezünk Heti Ajánló rovatunkkal. A színes programkínálatban helyet kapott több könyvbemutató, egy konferencia, egy kiállításmegnyitó, egy tematikus nap és a Kulturális Örökség Napjainak rendezvényei is.

Szeptember 10-én, hétfőn 19.30-tól mutatják be P. Király Kelemen OFM Naplóm 1944–1947 című könyvét, elvezet bennünket a harctérré változott Magyarország világába, és látleletet ad a korabeli magyar társadalomról, egyházi életről és a kommunista hatalom kibontakozásáról. (Bővebben.)

Szeptember 11-én, kedden 10.30-tól az MTA Humán Tudományok Kutatóházában lesz Bencsik Péter és Mitrovits Miklós „A Szovjetunióval örök időkre és soha máshogy…” Az 1956-os magyar forradalom csehszlovák dokumentumai című dokumentumkötetének bemutatója. (Bővebben.)

Szeptember 13-án, csütörtökön 14.00-kor kezdődik a Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltárának tematikus napja, melynek témája a Az iskolák államosítása Veszprém megyében. (Bővebben.)

Szeptember 13-án, csütörtökön 18.00-tól tartja kötetlen tanévnyitó eseményét az ISHA Budapest a Könyvtár Klubban. (Bővebben.)

Szeptember 13-án, csütörtökön 18.30-tól a Petőfi Irodalmi Múzeum Lotz termében mutatják be Tóth Gergely: Japán-magyar kapcsolattörténet 1869-1913 c. monográfiáját. (Bővebben.)

Szeptember 13-14-én rendezik meg az ELTE Egyetemi Levéltár szakmai napját és  a Magyar Felsőoktatási Levéltári Szövetség vándorgyűlését, valamint A tudomány az életért van, s a mi életünk legyen a tudományért” című kiállítás megnyitóját. (Bővebben.)

Szeptember 14-én, pénteken 10.00-kor nyitják meg a Magyar Nemzeti Levéltár Mikes Kelemen Program Óhazából újhazába – Emberi és családi sorsok az emigrációban című időszaki kiállítását a Kulturális Örökség Napjai az MNL Országos Levéltárában alkalmából. (Bővebben.)

Szeptember 15-én, szombaton 10.00-tól a Kulturális Örökség Napjai (#KÖN) alkalmából a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára nyitott kapukkal várja a látogatókat. (Bővebben.)

Szeptember 15-16-án, az MNL Fejér Megyei Levétára a Kulturális Örökség Napjai (#KÖN) alkalmából várja ingyenes programjaira az érdeklődő látogatókat. (Bővebben.)

Ezek lesznek a hét általunk ajánlott programjai, kövesse velünk az eseményeket a továbbiakban is! Ne feledjék, Naptár rovatunk hétközben is folyamatosan frissül, érdemes rendszeresen figyelni.

(Naptárunkba szívesen fogadunk minden történelemmel kapcsolatos, tudományos programot. E-mail címünk: info@ujkor.hu)

Ezt olvastad?

Knapp Éva neve fogalom a magyar irodalom- és eszmetörténeti kutatásokban. Önálló, illetve férjével, Tüskés Gáborral közösen publikált tanulmányai és kötetei
Támogasson minket