Kreatív Történelem – országos középiskolai tanulmányi verseny a Horthy-korszakról

Oszd meg másokkal is:

Oktatás

A Pécsi Tudományegyetem háromfordulós kreatív történelmversenyt hirdet négyfős középiskolai csapatok részére. A legújabb kutatási eredményekre építő kreatív feladatok életközelivé és érthetővé teszik a korszak eseményeit, egyúttal segítik azok átfogó megismerését és az érettségire való felkészülést is.

A 2018/2019-es tanévben a Horthy-korszak kerül a középpontba. A vesztes háború következtében Magyarország egy európai hatalom részállamából kisállammá vált. Ahogy az 1920-as években kialakuló politikai rendszert, úgy a mindennapi élet számos területét is a háborús összeomlást követő forradalmak és a trianoni békediktátum határozta meg. Miként változott az életmód, a kultúra, a társadalmi viszonyok és a politikai struktúra? Hogyan alakultak a trianoni Magyarország lehetőségei a nemzetközi porondon? Mindezek a kérdések hangsúlyos részét képezik a középiskolai történelemoktatásnak és összetett válaszokat igényelnek. A történelemverseny célja nem csupán a konszolidáció és a válságok váltakozásában formálódó korszak megismerése, hanem megértése, a cselekvőképes tudás és a kritikai gondolkodás fejlesztése.

Nevezni 2018. október 26-ig lehet.

Az első forduló megoldásait 2018. november 26-ig kell elkészíteni.

Feladatok és jelentkezés a www.kreativtortenelem.hu oldalon.

A verseny Facebook oldala : www.facebook.com/kreativtortenelem

További történelemversenyekről ide kattintva olvashat.

Ezt olvastad?

2023. március 31-én A szabadság gyermekei címmel immár hetedik alkalommal rendezték meg Szegeden a nagy hagyományokkal bíró Regionális Honismereti –
Támogasson minket