A Monarchia katonai összeomlása 1918 őszén | Előadás és vita

Térkép nem érhető el

Időpont
2019 márc 18.
17:00 - 19:00

Helyszín
Budapest Főváros Levéltára


A közelgő centenáriumra tekintettel a Clio Intézet kiemelt figyelmet fordít a Magyarországi Tanácsköztársaság történetének sokoldalú és tárgyszerű bemutatására. 2019. március közepétől a Budapest Főváros Levéltárában induló előadás-sorozatban a magyarországi proletárdiktatúra legfontosabb aspektusait mutatják be. E célból a hazai történettudomány korszakkal foglalkozó meghatározó kutatói tartanak összegző, problémacentrikus és értékelő előadásokat.

Az első, bevezető előadás az Osztrák-Magyar Monarchia katonai összeomlását és az azt követő belpolitikai helyzetet járja körül.

  • Előadó: Révész Tamás (Tamás Révész), történész (MTA Lendület – Trianon 100)
  • Opponens: Gali Máté (Matthew Gali), történész  (VERITAS Történetkutató Intézet)
  • Moderátor: Bödők Gergely, történész (Clio Intézet)

Az est 90 perces, a felépítése a következő: az előadó legfeljebb 40 percben összefoglalja gondolatait, amelyet egy felkért hozzászóló kiegészít 15 percben. Ezt követően a rendezvény moderátora kérdéseket intéz az előadókhoz, majd a közönség soraiból érkeznek kérdések. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

A rendezvény Facebook-eseménye ide kattintva érhető el.

Ezt olvastad?

Bram Stoker Drakula című regénye indította útjára a vámpírmítosz máig ható reneszánszát. Hogy melyik történelmi személyiség áll a vérszívó karakter