Ablonczy Balázs: Trianon 100 – Új eredmények | Történész Sörest – ELMARAD!

Térkép nem érhető el

Időpont
2020 Már 10.
19:00 - 23:00

Helyszín
Klisé Bár


AZ ESEMÉNY ELMARAD!!!

A szervezők közleményét változtatás nélkül közüljük:

Kedves Hölgyek, Urak!

Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a holnapi Történész Sörestet elhalasztjuk 1-2 hónappal későbbi időpontra. Hosszas vívódás után, és az előadóval egyeztetve arra jutottunk, hogy felelősségteljes szervezőként a legjobb, amit tehetünk, hogy a holnapi estünket egy áprilisi/májusi időpontra tesszük át. Tesszük ezt azért, mert állami- és magánrendezvények sorban kerülnek lemondásra az elmúlt hetekben; a Sörest látogatói között vannak idősebbek és egészségügyileg rosszabb állapotban lévők; emellett a helyszínen több mint 40 ember zsúfolódna össze; a kellő higiéniás előírások ennyi főnél a kisebb terekben nem megfelelően betarthatók. A Történész Sörest szervezői hisznek abban, hogy ez a betegség egészségügyileg legyőzhető, megfelelő körülmények között elkerülhető, esetlegesen gyógyítható, és idővel a vele kapcsolatos fenntartások enyhülni fognak. Az elkövetkező hetekben azonban mi is felelősek vagyunk azokért, akik ellátogatnak az estjeinkre. Senkit nem szeretnénk a megbetegedés lehetőségének sem most, sem később kitenni. Elnézésüket kérjük a kellemetlenségért és elhihetik, hogy a szervezők sajnálják a legjobban, hogy az esemény elhalasztásra kerül.

Önök iránt érzett tisztelettel, megértésükért köszönettel:

Történész Sörest szervezők
* Az előadást, amint lehetséges megtartjuk!


Folytatódik a Történész Sörest a Budapest Klisé Bárban, ezúttal Ablonczy Balázs történész (BTK TTI), egyetemi oktató (ELTE BTK), kutatócsoport vezető (Trianon 100 – Lendület Kutatócsoport) lesz, aki „Trianon 100 – új eredmények” címmel tart előadást.

A trianoni békeszerződés centenáriumi évében számos előadás, konferencia várható, emellett új könyvek, tanulmányok és cikkek fognak napvilágot látni. A szervezők úgy gondolták, hogy érdemes lenne kötetlenebb környezetben, közvetlenül is meghallgatni egy szakavatott előadót, és szakmai diskurzust folytatva beszélni az egyébként sokak számára érzékeny témáról.

Az est folyamán közel száz évvel ezelőtti, ám máig ható történésekbe nyerünk bepillantást. Megtudhatjuk merre tartanak a legújabb tudományos kutatások, milyen új eredmények születtek az elmúlt években, és mik várhatók még az elkövetkezőkben. Ablonczy Balázs kétségkívül az egyik legavatottabb ismerője a mai „Trianon kutatásoknak”. Gyertek el és kerüljetek közelebb nagyszüleitek, dédszüleitek múltjához. Hallgassatok meg nálunk érdekes történeteket a 20. századi magyar történelem egyik legfontosabb fordulópontjáról. Az előadást követően akár egy sör mellett mesélheted el te is a saját történetedet, vagy folytathatsz történelmi vitát másokkal.

A rendezvény Facebook-eseménye ide kattintva elérhető.

Ezt olvastad?

Mészáros Lázár 1796. február 20-án született Baján. Apja, Mészáros János, fia későbbi jellemzése alapján táblabíró, szabadkai polgár, bajai nemesi honorátior,