Anna Karenina és az ópium – Előadás

Térkép nem érhető el

Időpont
2017 okt 11.
17:00 - 19:00

Helyszín
MNM Semmelweis Orvostörténeti Múzeum


Korrajz, társadalomkép, kábítószer és elnyomott nőiség – mindez irodalmi környezetbe ágyazva -, október 11-én 17.00 órától az MNM Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban. Lev Tolsztoj Anna Kareninája a világirodalom megkerülhetetlen alakja. A nagyvilági élet lelketlenségének nyomása alatt sínylődő, abból kitörni vágyó nő életét izgalmas szempontból elemzi az MNM Semmelweis Orvostörténeti Múzeum vendégelőadója, Dr. Bugovits Valéria, Phd irodalomtörténész. Az esemény a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat része.

Az előadáson szó lesz a korabeli Oroszország ópium- és morfiumhasználati szokásiról, ezek elérhetőségéről, végigkövetjük Anna útját a drog használatáig, okokat keresünk, s közben olyan kérdésekre is választ kapunk, mint hogy milyen lehetett a női léthelyzet az orosz és európai férfijogú társadalomban? Miként alakult Anna droghasználatának „társasági” megítélése? Hogyan változik a megítélés és az elítélés kérdésköre?

Regisztrációköteles program! Regisztrálni a sajto.semmelweis@gmail.com címen vagy a 06 (1) 201 1577-es telefonszámon lehet.
 
Időpont: 2017. október 11. 17.00-19.00
Helyszín: MNM Semmelweis Orvostörténeti Múzeum (Apród u.1-3, Budapest, 1013)
Facebook-esemény: Anna Karenina és az ópium
 

Ezt olvastad?

Csád és Líbia 1987-ben vívott háborúja rányomta a bélyegét a 21. század hadviselésére, emlékezete ráadásul össze is forrt a Toyota