A blues története | Könyvbemutató

Térkép nem érhető el

Időpont
2017 nov 15.
17:00 - 18:30

Helyszín
Örkény István Könyvesbolt


2017. november 15-én (szerda), 17.00 órakor kerül sor Kovács József “A blues története a kezdetektől napjainkig” címmel, a Kossuth Kiadói Csoport által kiadott könyvének bemutatója.

A könyvet Nemes Nagy Péter, blues-szakértő mutatja be. Az este során közreműködik Mike Jackson bluesgitáros, Fekete Jenő gitáros és a Blues Night Long zenekar. A könyvbemutató moderátora László Ágnes.

Korunk popzenei műfajainak gyökerei a blueshoz vezethetők vissza, ennek ellenére ez a 19. században megszületett zenei forma és stílus Magyarországon kevés figyelmet kap, a rádióállomások a műfajt mellőzik. Sok tévhit kapcsolódik a blues fogalmához, ezek eloszlatására, a blues lényegének, fejlődésének, értékeinek és szépségeinek megismertetésére született meg ez a hiánypótló kötet a bluesról. A könyv abszolút újdonság lesz a könyvpiacon és a hazai zenei életben egyaránt.
Középpontjában az alkotó ember, énekesek és zenészek állnak, zenéjükön keresztül az olvasó felfedezheti a blues gazdag és szórakoztató világát. Mára a blues egyetemlegessé vált és kortól, nemtől, faji hovatartozástól függetlenül mindenki zenéje lett. „A blues a gyökér, minden más zene rajta a gyümölcs”– mondta a blues egyik legendás alakja, Willie Dixon. A szerző kiváló fotóválogatással, több száz dalra kiterjedő ajánlóval segíti az elmélyülést a blues világában. A magyar bluesélettel külön fejezet foglalkozik. Magyarországon a blues témakörében magyar nyelven eddig megjelent néhány könyv döntően küllföldi szerzők tollából született és a blues egy-egy részterületét érinti, de a blues eredetét, több mint 100 éves fejlődését átfogó jelleggel bemutató könyv hazánkban még nem született. 
Kovács József maga is aktívan zenél, a Blues Night Long zenekar alapító tagja, heti rendszerességgel rádióműsort készít Blues megálló címmel, az interneten fogható Poptarisznya rádióban.

A bemutatót követően a szerző dedikálja a könyvét, amely a helyszínen kedvezménnyel vásárolható meg.

Helyszín: Örkény István Könyvesbolt (1137 Budapest, Szent István krt. 26.)

Forrás és Facebook-esemény: Kossuth Kiadói Csoport

Ezt olvastad?

2018-ban, az első Újkor.hu-n megjelenő cikkemben volt szerencsém egy áttekintést adni Stefan Wyszyński bíborosról, Lengyelország prímásáról, Varsó és Gniezno érsek