Bővülő történelem | Kiállítás-megnyitó

Térkép nem érhető el

Időpont
2018 ápr 15.
09:15 - 11:00

Helyszín
Református Templomgaléria


2018. április 15-től Túrkeve ad otthont a Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára Bővülő történelem című vándorkiállításának.

A 18. századtól napjainkig terjed azoknak az óriásplakátokon bemutatott, az elmúlt 15 évben iratajándékozás útján a levéltárba került dokumentumoknak, fotóknak a köre, melyekből 2018. április 15-től nyílik kiállítás a túrkevei Református Templomgalériában. A „Bővülő történelem” című tárlatot túrkevei vonatkozású, levéltárban őrzött dokumentumok teszik teljessé.

A Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára célja – a raktáraiban őrzött iratok sokszínűségének bemutatásán túlmenően -, hogy a megye lakosainak figyelmét felhívja a birtokukban lévő kordokumentumok értékeire, a múlt kallódó papíralapú emlékei megőrzésének fontosságára, a levéltár számára történő felajánlás lehetőségére.

A kiállítás 2018. május 27-ig tekinthető meg  hétköznapokon 8.00-16.00 óráig, illetve egyéb előre egyeztetett időpontban.

Forrás: Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára

Ezt olvastad?

Mohács után a középkori magyar állam nemcsak a formálódó közép-európai Habsburg Monarchia részévé vált, hanem a dinasztia egészének, így az