Előadás: „Kékrapszódia” – Dr. Szerencsés Károly történész előadóestje az 1947-es választásokról

Térkép nem érhető el

Időpont
2017 okt 11.
18:00 - 20:00

Helyszín
Párbeszéd Háza


Dr. Szerencsés Károly történész, az ELTE habilitált egyetemi docense az elsők között foglalkozott az 1947-es magyarországi kommunista választási csalásokkal.

Önálló előadóestjén a „kék rémület” 70. évfordulója alkalmából bepillantást nyerhetünk abba az illúziókeltésbe, amit 1947. augusztus 31-én véghezvittek az Magyar Kommunista Párt tagjai. Az előadást követően lehetőség nyílik könyvei közül szemezgetni és a helyszínen dedikáltatni.

Az egyetemi oktatás mellett rendszeresen tart előadásokat különböző hazai és határon túli közösségek meghívására: Balatonkenesétől Prágáig, Hódmezővásárhelytől Isztambulig. Aktív publikációs tevékenységet folytat: 23 kötete, 29 tanulmánya és félszáz cikke jelent meg. Munkásságát időről-időre különböző elismerésekkel emelik ki: a Magyar Írók Egyesületének nagydíja (Liza-díj), 2007; Pro Urbe Budapest díj, 2012, Pesti Srác Díj, 2015. 

Forrás: Párbeszéd Háza

Facebook-esemény

Ezt olvastad?

A HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont és a Tihanyi Bencés Apátság Királyok, Szentek, Monostorok – Korai bencések világa Magyarországon a legújabb tudományos