Gothár Péter: Haggyállógva Vászka | Anno Filmklub 3.

Térkép nem érhető el

Időpont
2017 nov 08.
17:30 - 20:30

Helyszín
Politikatörténeti Intézet


Politikatörténeti Intézet most induló filmklubjának harmadik előadásán Gothár Péter: Haggyállógva Vászka (1996) című filmje kerül vetítővászonra. A vetítést beszélgetés követi, amelynek meghívott vendége Fóris Ákos, az ELTE BTK történész doktorandusza, az Újkor.hu Magyar Történelem rovatának vezetője.

A filmről:
Vászka, a pityeri tolvaj szívességet tesz Ványkának, a falusi rablónak. A két zsivány ettől kezdve elválaszthatatlan egymástól. Kifosztják az állami széfeket a vérehullató szardínia és a vezérfonal segítségével, ám nem tudnak túljárni Zinovjev elvtárs eszén, aki Fegykával együttműködve elfogja Vászkát. Most Ványkán a sor, hogy viszonozza Vászka szívességét?
A film 1996-ban a Magyar Filmszemle fő-, rendezői-, valamint operatőri díját nyerte el, ezzel Gothár Péter rendező filmjei két egymást követő évben (A részleg, 1995) is elnyerték a legnagyobb magyar filmszakmai elismerést.

A részvételi szándékot  az info@phistory.hu email címen vagy a 06-1-301-4920-as telefonszámon lehet jelezni.

Időpont: 2017. november 8. 17.30
Helyszín: Politikatörténeti Intézet

ForrásPolitikatörténeti Intézet

Ezt olvastad?

Az elmúlt másfél évben már-már megszokottá vált mindenki számára, hogy számtalan ügyet az online térben intéz. Az ez idő alatt