Harry Potter igaz története | Tematikus tárlatvezetés

Térkép nem érhető el

Időpont
2017 nov 11.
16:00 - 17:00

Helyszín
Arany Sas Patikamúzeum


2017. november 11-én (szombat) 16:00 órától Harry Potter világába kalauzolja látogatóit az MNM Semmelweis Orvostörténeti Múzeum Arany Sas Patikamúzeuma, ahol az első „HP-kötet”, a Bölcsek Köve című regény mitológiai és tudományos hátterét fogják feltárni.
 
Arra a kérdésre keressük a választ, hogy az alkímia, a jatrokémia, az asztrológia és az orvostudomány hogyan hatott a regényszövegre. A tematikus tárlatvezetés során olyan motívumok nyomába eredünk, mint a bölcsek köve, az életelixír és a kvintesszencia, olyan különleges gyógynövényeket mutatunk be, mint a mandragóra, s olyan legendás lényekről beszélgetünk, mint az unikornis, a kígyó és a sárkány. Az alkímia nemcsak misztikus tudomány, hanem jelentősen hozzájárult a modern kémia kialakulásához is. Ennek kapcsán megismertetjük Veletek az alkimisták alapvető kísérleti eszközeit, majd pedig felvázoljuk a gyógyszerészet kialakulását, önálló tudománnyá válását.

A program az Arany Sas Patikamúzeumba váltott belépőjeggyel látogatható.

A program regisztrációköteles! Regisztráció a sajto.semmelweis@gmail.com címen vagy 06 (1) 201 1577 telefonszámon lehetséges. (max. 15 fő)

 
Időpont: november 11. (szombat) 16:00
Forrás: Semmelweis Orvostörténeti Múzeum

Ezt olvastad?

2018. augusztuss 22-én John A. Chapman őrmester, az Egyesült Államok Légierejének katonája posztumusz Medal of Honor kitüntetést kapott. Az esemény