Hova megyünk, bajtársak? – Világnak! | Könyvbemutató

Térkép nem érhető el

Időpont
2018 márc 07.
17:00 - 18:30

Helyszín
Savaria Múzeum


2018. március 7-én (szerdán) 17.00 órakor a Savaria Múzeumban dr. Kovács Attila mutatja be Hova megyünk, bajtársak? – Világnak! című kétnyelvű tanulmánykötetet.
Az eseményt a Szombathelyi Szlovén Önkormányzat, a Pável Ágoston Szlovén Kulturális Egyesület és a Vasi Múzeumbarát Egylet szervezésében valósul meg.

Az 1956-os forradalom leverése után húszezer menekült indult el déli irányba. Ez utóbbi népmozgásról s azon belül is a mai Szlovénia felé irányuló menekülthullámról szól a tanulmánykötet.

A kiadvány szerkesztője – és egyben egyik szerzője is – dr. Kovács Attila történész, a szlovén Etnikai Kutatóintézet munkatársa. A fotókkal és levéltári adatokkal egyaránt rendkívül gazdagon illusztrált mintegy 250 oldalnyi kiadványt rajta kívül dr. Göncz László történész, a szlovén parlament magyar nemzetiségi képviselője, dr. Bence Lajos irodalomtörténész és a szintén történész végzettségű, s jelenleg a lendvai Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézetnél szakmunkatársként dolgozó dobronaki Kolosa Tanja jegyzi még szerzőként.

Helyszín: Savaria Múzeum

Forrás: Vasi Múzeumbarát Egylet

Ezt olvastad?

A Versace divatmárka neve mára fogalommá vált. A ruházati céget Gianni Versace alapította az 1970-es évek végén. Mikor és hogyan