III. HadTörténész Sörest

Térkép nem érhető el

Időpont
2018 nov 17.
19:00 - 22:00

Helyszín
HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum


2018. november 17-én 19.00 órától kerül megrendezésre a III. HadTörténész Sörest a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban, melynek keretében ezúttal is rendhagyó programmal várjuk a kedves érdeklődőket!

Az esemény több szempontból is különleges helyet foglal el a rendezvénysorozat életében. A Történész Sörest két éves működését ünnepli, az ország egyik legpatinásabb kulturális intézménye, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum pedig betölti fennállásának századik évét. 

A centenáriumi emlékév kiváló lehetőséget biztosít, hogy felelevenítsük a régmúlt háborúinak és katonáinak hagyatékát őrző Múzeum olykor virágzó, máskor hányatott múltját. Az Intézmény ez alkalomból egész napos, ingyenes családi programokkal várja a látogatókat, este pedig a HadTörténész Sörest kötetlen, izgalmas előadásait, filmvetítését, és kerekasztal-beszélgetéseit élvezhetik a résztvevők. Az est folyamán nyereményjátékkal és különböző ajándékokkal készülnek a szervezők. Az ételeket és italokat a Budapest Klisé Bár csapata biztosítja.

Az esemény programja a következőképpen alakul:

Ünnepi köszöntőt mond Dr. Kovács Vilmos ezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnoka. Ezt követően a száz év első évtizedeinek története, különleges pillanatai elevenednek fel egy kerekasztal-beszélgetésben: Dr. Számvéber Norbert alezredes, Dr. Szoleczky Emese, Dr. Sallay Gergely részvételével.

A beszélgetés után levetítésre kerül az Intézmény száz évét bemutató rövidfilm.

Samu Botond az Országos Széchenyi Könyvtár munkatársa érdekfeszítő előadásában a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum második világháború alatt elveszett műkincseiről, és az Intézmény által elszenvedett sérülésekről, bezárásáról tart előadást.

A második kerekasztal-beszélgetés alkalmával az 1949-ben történt újranyitástól napjainkig megőrzött különleges műtárgyakról, a Múzeum „kincseiről” értekezik: Dr. Ságvári György, Dr. Závodi Szilvia, Dr. Kreutzer Andrea, Dr. Kiss Gábor őrnagy.

Az est moderátora: Dr. Hermann Róbert, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum főtanácsosa, a parancsnok tudományos-helyettese lesz.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Ezt olvastad?

Henry Kissinger maga a velünk élő történelem. Egy személyben összeköti a weimari köztársaságot, a hidegháborút, jelenleg pedig a mesterséges intelligencia