Japán kultúra és művészeti szakkör felnőtteknek

Térkép nem érhető el

Időpont
2018 ápr 29.
15:00 - 17:00

Helyszín
Déri Múzeum


2018. április 29. (vasárnap) 15.00–17.00-ig a debreceni Déri Múzeum Japán kultúra és művészeti szakkör felnőtteknek – Japonizmus címmel rendez kulturális szakkört.

A 19. században hódító japonizmus, vagyis a japán művészet divatja végigsöpört Európán és az Egyesült Államokon egyaránt. Kik voltak e stílus követői és vajon mik hatottak rájuk? A japán fameszetek, vagyis az ukijo e világa milyen hatást gyakorolhatott a művészekre? A keleti kultúra  mennyire van jelen napjainkban és a kortárs művészek életében? Az előadás során ehhez hasonló kérdéseket boncolgatunk, miközben különböző alkotók munkái kerülnek kivetítésre. A foglalkozás végén mi is jukatába bújunk és kipróbáljuk milyen lehet modellként kimonóban pózolni, avagy festőállvány mögé rejtőző művésszé válni. Végül a múzeum kiállító tereit enteriőrként felhasználva mindenki egy alkotás részévé válhat.

A részvételhez regisztráció szükséges!

Forrás: Déri Múzeum

Ezt olvastad?

1981. március 17-én zavarba ejtően hosszú – 932 nevet tartalmazó – titokzatos listára bukkant az olasz pénzügyőrség egy toszkán nagyvállalkozó,