Kovács Emőke: Balatoni impressziók – sorsok, helyek, történetek | Könyvbemutató

Térkép nem érhető el

Időpont
2020 febr 11.
18:00 - 20:00

Helyszín
Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ


Gödöllőn mutatja be Kovács Emőke Balatoni impressziók – sorsok, helyek, történetek című kötetét. 

A balatoni értékmentést megvalósító kötet sorsok, helyek és történetek alappilléreire támaszkodik. A Sorsok című fejezetben találkozhatunk például olyan ismert emberek történeteivel, mint a számos nyarat a Balatonnál töltő Karinthy Frigyes, a magyar tengerről többször író Krúdy Gyula, vagy éppen az Indiában nagy tiszteletnek örvendő magyar anya-lánya festőpáros, Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet. A második nagy fejezet elkalauzol a híres tihanyi levendulásba, a siófoki fürdőtelepre, sőt, elvezet a szőlőhegyi kápolnákhoz is. A harmadik fejezet a középosztálybeli családok és híres művészek emlékeiből szemezget. Megtudhatjuk, hogy miként is zajlott a gardahalászat, és még egy balatonföldvári szerelemre is fény derül.

A kötetet Fekti Vera festőművész tíz év munkájából válogatott akvarellképei illusztrálják, megidézve a tó türkizből azúrba vagy éppen higany-ezüstbe hajló árnyalatait.

Ezt olvastad?

Ha a reformkori előzményekből vagy Szemere Bertalan belügyminiszter 1849. június 24-i rendeletéből indulunk ki, szinte magától értetődőnek tűnik, hogy megvalósult