„Lendület” Szent Korona Kutatócsoport legújabb könyveinek bemutatója

Térkép nem érhető el

Időpont
2018 nov 29.
19:00 - 21:00

Helyszín
Collegium Hungaricum


A Bécsi Magyar Történeti Intézet tisztelettel meghívja Önt a „Lendület” Szent Korona Kutatócsoport legújabb könyveinek magyar nyelvű bemutatójára.

  • Soós István (szerk.): EGY ELFELEDETT KORONÁZÁS A REFORMKORBAN. Az utolsó pozsonyi uralkodókoronázás 1830 őszén
  • Pálffy Géza (szerk.): A SZENT KORONA HAZATÉR. A magyar korona tizenegy külföldi útja (1205–1978)

A Pálffy Géza vezetésével működő kutatócsoport újabb eredményeit tárja olvasói elé a most bemutatandó két kötet. Az utolsó, 1830. évi pozsonyi királykoronázás szinte elfeledett történetét sokoldalúan, interdiszciplináris jelleggel és nemzetközi kitekintésben mutatja be a Soós István által szerkesztett konferenciakötet. Ilyen alapossággal még egyetlen koronázási ceremónia feltérképezésére sem került sor!

A másik tanulmánykötetben a Szent Korona összes — 1205 és 1978 közötti — külföldi útját mutatják be a szerzők. Hányszor és hova, milyen okokból és körülmények közepette szállították koronánkat idegen földre, majd miként tért haza, és mindez hogyan befolyásolta Magyarország mindenkori históriáját? Ezekre az izgalmas kérdésekre kaphat választ az olvasó.

A könyvek az est folyamán megvásárolhatók.
A rendezvény kisebb fogadással zárul.

Ezt olvastad?

Írásunkban Gulag-túlélők történeteit mutatjuk be, különösen letartóztatásukat és elhurcolásukat kiemelve. Az elmúlt években 23 Gulag-túlélő családjával készítettünk interjút az ország