Levéltári programok: Bővülő történelem | Múzeumok Éjszakája

Térkép nem érhető el

Időpont
2018 jún 23.
17:00 - 19:00

Helyszín
Tiszazugi Földrajzi Múzeum


Az MNL Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára idén rendhagyó módon a Tiszazugi Földrajzi Múzeumban várja az érdeklődőket programjaival.

17.00 órakor nyílik „Bővülő történelem” című, a levéltár magánszemélyek iratajándékozásait bemutató vándorkiállítása, amelyet a Tiszazugi Földrajzi Múzeum saját gyűjteményének darabjaival kiegészítve mutat be a látogatóknak.

A kiállításban 17:00 – 19:00 óra között a levéltár munkatársai fogadják az érdeklődőket. Kérjük látogatóinkat, hogy hozzanak magukkal egy-egy családi, illetve helytörténeti szempontból érdekes régi fényképet, vagy iratot, amelyet a szakembereink digitalizálhatnak, így megőrizve az utókornak, a jövő történészeinek!

A Múzeumok Éjszakáján kézművesudvar működik. Az érdeklődők 17.30-19.00 között készíthetnek sámándobot, könyvfaló-könyvjelzőt, függőpecsétes oklevelet, teafilter cserépdíszt, festhetnek kavicsot, illetve fűzhetnek jegyzetfüzetet.

Ezt olvastad?

„Egy emlékművet, egy történelmi ikont akartam hús-vér emberré visszaváltoztatni” – írja Katherine J. Chen Johanna című regényéről, melyben Jeanne d’Arc