Megemlékezés és könyvbemutatók a Kommunista Diktatúrák Áldozatainak Emléknapján

Térkép nem érhető el

Időpont
2019 febr 25.
15:00 - 18:00

Helyszín
Magyar Nemzeti Múzeum


A Magyar Nemzeti Múzeum és a Gulágkutatók Nemzetközi Társasága tisztelettel meghívja Önöket a Kommunista Diktatúrák Áldozatainak Emléknapja alkalmából szervezett megemlékezésre és könyvbemutatókra.

15:00-15:30 Megemlékezés a Málenkij Robot Emlékhelyen

Köszöntőt mond: Rezi Kató Gábor főigazgató-helyettes, Magyar Nemzeti Múzeum. Emlékező beszédet mond: Pintér Jolán elnök, Gulág Alapítvány. A megemlékezést koszorúzás zárja.

17:00-20:00 Könyvbemutatók a Magyar Nemzeti Múzeumban

Köszöntőt mond: Varga Benedek főigazgató, Magyar Nemzeti Múzeum
Beszédet mond: Majorszki András elnök, Gulágkutatók Nemzetközi Társasága

Bognár Zalán: Málenkij robot. A Magyarországról ítélet nélkül Szovjetunióbeli kényszermunkára elhurcolt civilek története című könyvét bemutatja Prof. Dr. habil. Szakály Sándor, a VERITAS Történetkutató Intézet igazgatója és Károli Gáspár Református Egyetem tanára.

Berényi Mariann – Kenesei Zsófia Orsolya – Makra Mónika: A Pokol bugyrai…”Málenkij Robot” – Kényszermunka a Szovjetunióban. Segédanyag pedagógusok számára a kiállítás értelmezéséhez és a korszak történelmi hátterének tanításához, megemlékezések szervezéséhez című kötetet bemutatja, Dr. Bognár Zalán, a Károli Gáspár Református Egyetem docense, a Gulágkutatók Nemzetközi Társaságának alelnöke.

A megemlékezés és a könyvbemutató Facebook-eseménye ide és ide kattintva elérhetők el.

Ezt olvastad?

70 éve, 1953. november 25-én érkezett haza a Gulag-lágerekből szabadon bocsátott rabok első csoportja – ez a nap a Szovjetunióba