MUKUCSOM – Múzeumi Kutatások Csongrád Megyében | Konferencia

Térkép nem érhető el

Időpont
2019 dec 09. - 2019 dec 11.
09:00 - 16:00

Helyszín
Móra Ferenc Múzeum


A Móra Ferenc Múzeum idén is megrendezi éves tudományos konferenciáját MUKUCSOM, azaz Múzeumi Kutatások Csongrád Megyében címmel. Az előadásokon hallhatunk majd például a szegedi várról, izgalmas szarmata sírokról, Szeged véres farsangjáról vagy éppen az első szegedi papucshímző kurzusról is.

A Móra Ferenc Múzeum felújítása miatt új, különleges helyszínen: a Fekete házban, a Szeged történetét bemutató kiállítás termeiben rendezik meg az idei MUKUCSOM-ot. A múzeum éves tudományos konferenciáján többek között a régészet, történettudomány, néprajz, irodalomtörténet, művészettörténet, közönségkapcsolatok területéről hallhatnak érdekes előadásokat az érdeklődők.

Szó esik majd a szegedi várról, izgalmas szarmata sírokról, a Boszorkány-szigetről és Szeged véres farsangjáról is. Mindemellett a résztvevők megismerhetik az első szegedi papucshímző kurzus tanulságait, valamint a múzeum új detektív játékának tapasztalatait is.
 
A konferencián a részvétel ingyenes, a részletes program ide kattintva elérhető.

Ezt olvastad?

Jelen írásban Anna Mihajlovna Larina Buharina életébe, annak is elsősorban egy rövidebb szakaszába teszünk betekintést. Mivel Anna Larina több büntetésvégrehajtási