Női történetek a régészettudományból

Térkép nem érhető el

Időpont
2017 nov 16.
09:30 - 12:00

Helyszín
ELTE BTK Régészettudományi Intézet


Az ELTE BTK Régészettudományi Intézete a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében csatlakozott „A nők szerepe a tudományban” kiemelt programhoz. 2017. november 16-án (csütörtök) 9.30-tól 12.00 óráig Női történetek a régészettudományból címmel lesznek előadások az ELTE BTK Régészettudományi Intézetének könyvtárában.

Az elhangzó előadások az Intézetben folyó kutatások alapján azt mutatják be, hogy a régészettudomány hogyan tud bekapcsolódni a társadalmi nemek megismerésének folyamatába. Hogyan jelenik meg a nő a régészeti forrásanyagban — temetkezésekben, munkaeszközökben, ékszerekben, feliratos emlékekben? Hogyan nézett ki, mivel foglalkozott, hogyan öltözött, mit evett, hogyan viselkedett, mi volt a társadalmi szerepe a különböző régészeti korszakokban és ezekhez milyen történetek kapcsolódnak? Milyen szerepe van a női kutatóknak a nőkre vonatkozó régészeti adatok feltárásában és értelmezésben?

Helyszín: ELTE BTK Régészettudományi Intézet Könyvtára (1088 Budapest, Múzeum körút 4/B)

Forrás: Ásónyomon – az ELTE BTK Régészettudományi Intézet blogja

Ezt olvastad?

Aki 2022. július 16-án, a németországi Kehlheimbe látogatott, egy különleges eseménynek lehetett tanúja. Ugyanis az Erlangen-Nürnbergi Friedrich Alexander Egyetem munkatársai