Respect’17 Konferencia – Innováció a műtárgyvédelemben | Jelen és Jövő

Térkép nem érhető el

Időpont
2017 nov 08. - 2017 nov 10.
Egész napos

Helyszín
Magyar Nemzeti Múzeum


A Magyar Nemzeti Múzeum 2017. november 8-9-10-én indítja útjára RESPECT címmel a műtárgyvédelem aktuális kérdéseivel és legfrissebb eredményeivel foglalkozó, háromévente megrendezendő konferenciasorozatát, amely idén az Innováció a műtárgyvédelemben | Jelen és Jövő: Technológiai alkalmazások és innovációk a műtárgyvédelemben címet viseli.

A találkozó célja, hogy fórumot biztosítson és elősegítse a tapasztalatcserét azon szakemberek között, akik a műemlékvédelem, a régészet, a képző- és iparművészet, a történeti és természeti gyűjtemények tárgyi emlékeinek állagmegőrzésén munkálkodnak.

Az idén először megrendezésre kerülő nemzetközi konferencia közvetítő szerepet kíván betölteni a fejlett műtárgyvédelmi technológiák, módszerek és ismeretek bemutatásával a fejlesztők, a kutatók és az alkalmazó műtárgyvédelmi szakemberek között.

A Respect az interdiszciplináris együttműködések szemléletrendszerét kívánja megvalósítani külföldi és magyar előadók közreműködésével, esettanulmányok és pódiumbeszélgetések formájában. A konferencián a szakma jeles magyar képviselői mellett jelen lesznek többek között a Krakkói Nemzeti Múzeum, a Firenzei Egyetem és a Norvég Légkörkutató Intézet szakemberei is, a részletes program a múzeum honlapján elérhető.

A konferencia időpontja: 2017. november 8-10.

HelyszínMagyar Nemzeti Múzeum (1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.)

Bővebb információ: sajto@mnm.hu

Facebook-eseményRespect ’17 | Nemzetközi konferencia

Forráswww.mnm.hu

A konferencia részletes programja:

Ezt olvastad?

Magyarországon nincs ember, akinek ne lenne kedvező viszonyulása Olaszországhoz, avagy, ahogyan hangulatfestésként sokan szívesebben mondják: Itáliához. A sokrétű kulturális kapcsolatok,