Romamúlt a források tükrében | Könyvbemutató

Térkép nem érhető el

Időpont
2019 dec 02.
11:00 - 13:00

Helyszín
MNL Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára


Az MNL Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára tisztelettel hív és vár minden érdeklődőt az „Arcok és könyvek a történelemtudomány műhelyéből” sorozatban megrendezésre kerülő hármas könyvbemutatóra, Romamúlt a források tükrében címmel.

Köszöntőt mond: Dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes

„Nagyecsedi cigánytáncok” bemutatják: Andóné Kujbus Nóra és Oszlánszki Patrik (SZABAD A TÁNC NÉPTÁNCEGYÜTTES, NYÍREGYHÁZA)

dr. Mikó Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgató-helyettese mutatja be a Nagy Pál szerkesztésében megjelent alábbi köteteket:

  • „Ugyanolyanok, mint mindenki más ember”. Válogatás a Szabolcs-Szatmár megyei cigányság történetének forrásaiból, 1951–1961. Szerk., vál. és a bevezetést írta Nagy Pál. Nyíregyháza, 2010. 443 p.
  • „Nem szabad őket lenézni”. A cigány népesség felmérései Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az 1950-es években. Vál., jegyzetekkel ellát. és a bevezetést írta Nagy Pál. Szerk. Kujbusné Mecsei Éva. Nyíregyháza, 2015. 367 p.
  • „Emberi hajlékot a putrik helyett!”. Roma élet képekben az 1950-es években. Fotóalbum. Szerk. Kujbusné Mecsei Éva. Összeáll. Nagy Pál. Nyíregyháza, 2018. 78 p.

Ezt olvastad?

2023 tavasszán mutatták be Székesfehérvárott a Varga Mátyás bevezető tanulmányával és az általa végzett forrásválogatással elkészült A Szittyay-eset címmel megjelenő