V. Hadtörténész Sörest

Térkép nem érhető el

Időpont
2019 máj 24.
19:00 - 23:00

Helyszín
HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum


Folytatódik a HadTörténész Sörest a Múzeumban!

Ezúttal a Magyar Honvédelem Napjához kapcsolódóan várjuk látogatóinkat a Hadtörténeti Múzeum Márványtermében. Az előadások fókuszában ezúttal Buda várának hadtörténeti szempontból kiemelkedő eseményei, ostromai állnak, három korszakot felölelve.

Az est programja a következő lesz: Dr. Domokos György ha. (HM HIM, kutató), Buda Elibertate. Az 1686-os ostrom című előadásában Buda keresztény seregek által való visszafoglalásának történetébe avat be minket.

Ezt követően Dr. Hermann Róbert (HM HIM, Parancsnok tudományos helyetese) tart előadást Budavár 1849-es elfoglalása címmel.

Dr. Mihályi Balázs, térképész, helytörténész pedig A budai vár az 1944/1945-ös ostrom című előadásában ismerteti a második világháború eseményeit, melyek a Budai várnegyedet érintették.

A Sörest keretein belül lehetőség nyílik kérdéseket intézni az előadókhoz, továbbá sor kerül az immár hagyománynak számító „HadTörténész Sörest – Totó” nyereményjátékunkra is. A totókat legjobban kitöltők között értékes ajándékokat sorsolunk ki.

Az italokat és sörkorcsolyákat ezúttal is a Budapest Klisé Bár szolgáltatja! Az eseményen történő részvétel ingyenes, mindenkit sok szeretettel várunk!

A rendezvény Facebook-eseménye ide kattintva érhető el.

Ezt olvastad?

Az előző, 2020/2021-es tanévhez hasonlóan a tavaszi szemeszter helyett idén is az őszi félévben rendezte meg éves doktorandusz konferenciáját az