VII. Hadtörténész Sörest

Térkép nem érhető el

Időpont
2019 nov 08.
18:30 - 21:00

Helyszín
Klisé Bár


HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum újra szeretettel várja a nagyérdemű közönséget a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő HadTörténész Sörestre. Az est tematikája ezúttal lőfegyver-történet lesz három kiváló előadó tolmácsolásában.
 
Az első előadó, Gondos László, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum muzeológusa „Külföldi kontingensek a Hadtörténeti Múzeum Korai Lőfegyver Gyűjteményében” címmel a múzeum lőfegyver-kuriózumairól fog beszélni.
 
Második előadónk a capandball YouTube csatornáról is ismert Dr. Németh Balázs, a Kapszli Pont Fegyverbolt tulajdonos ügyvezetője, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanársegédje „Fegyvertörténet és közösségi média” előadásában a tudományos ismeretterjesztés fontosságáról és módszereiről hallhatunk majd értékes gondolatokat.
 
A harmadik előadást Soós Péter őrnagy úr, a Hadtörténeti Múzeum igazgatóhelyettese tarja majd, „Magyar kézbe magyar fegyvert! – puskafejlesztések a két világháború közötti időszakban” címmel, melyben a modernizálódó Magyar Királyi Honvédség és a magyar fegyvergyárak puskafejlesztési problémáit és megoldásait fogja bemutatni.
 
Az est folyamán a sört, üdítőket és sörkorcsolyákat a Budapesti Klisé Bár biztosítja. A Sörestre a belépés ingyenes, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.
 
A rendezvény Facebook-eseménye ide kattintva elérhető.

Ezt olvastad?

A Dunai Monarchia alkonya című kötet száz évvel ezelőtt 1921-ben a berlini Berger kiadónál látott napvilágot. A német nyelven publikált