Honvédalbum könyvbemutató

Térkép nem érhető el

Időpont
2018 ápr 17.
16:00 - 17:30

Helyszín
Országos Széchényi Könyvtár


2018. április 17-én 16.00 órakor mutatják be az Országos Széchényi Könyvtár és a Kossuth Kiadó Zrt. közös szervezésében a HONVÉDALBUM című bibliofil kiadványt.

A megjelenteket köszönti: Boka László az OSZK tudományos igazgatója és Kocsis András Sándor a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója

A kötetet bemutatja: Hermann Róbert történész, egyetemi tanár

Az 1848-as forradalom és szabadságharc 20. évfordulójára, 1868-ban megjelent impozáns kivitelű emlékalbum hasonmás kiadása többek közt Jókai Mór, Tompa Mihály, Podmaniczky Frigyes, Irányi Dániel, Asbóth Lajos honvéd ezredes írásait, Benczúr Gyula, Jankó János, Liezen-Mayer Sándor, Munkácsy Mihály, Szinyei Merse Pál, Wágner Sándor festményei nyomán készült fametszeteket tartalmazza.

Az emlékalbumot a magyar történelem iránt érdeklődő diák és felnőtt olvasók, valamint a bibliofil kiadványok gyűjtőinek figyelmébe ajánljuk.

A Kossuth Kiadó és az Országos Széchényi Könyvtár közös gondozásában megjelent kötet a helyszínen kedvezményes áron vásárolható meg.

Helyszín: Országos Széchényi Könyvtár, Díszterem (1014 Budapest, Szent György tér 4-6.)

Forrás és Facebook-esemény: Honvédalbum könyvbemutató

Ezt olvastad?

A Romániai Magyar Doktoranduszok és Fiatal Kutatók Szövetsége és a Partiumi Keresztény Egyetem 2019. május 17–18. között Hagyomány és megújulás Erdély