Rólunk

Célunk, hogy a tudományos ismeretterjesztés eszközével a múltat, valamint az azt kutató történettudományt részletesen bemutassuk a nagyközönségnek. Rendszeresen szemlézzük az online lapokat, kiállításokról, konferenciákról, előadásokról tájékoztatunk, interjúkat közlünk a tudományos élet szereplőivel, publikációs lehetőséget is biztosítva számukra.
 
Szerkesztőségünk tagjai szívesen tartanak ismeretterjesztő és népszerűsítő előadásokat, könyvbemutatókat, vesznek részt konferenciákon, közvetítik a szereplési lehetőséget adott területen jártas íróink felé, vagy szerveznek történelemmel kapcsolatos rendezvényeket. Keressen minket az info@ujkor.hu címen keresztül.A rovatokban saját szerkesztői munkánk és cikkeink mellett fiatal történészeknek, újságíróknak szeretnénk lehetőséget adni, hogy friss erővel megmutassák tehetségüket a világnak.
 
Hiszünk benne, hogy a tehetséges fiatalok publikációs lehetőségének biztosításával érhetjük el célunkat, a történelem, és a történelemhez kapcsolódó események naprakész és közérthető bemutatását. Ha a múltról beszélünk, akkor a jelenhez szólunk, és a jövőt akarjuk építeni. Hibás tehát minden olyan történelem-szemlélet, amelyből hiányzik ez az igény. A céltalan múltba révedés nem lehet a jövő építésének útja. A történelem érdekes, és a mának szól, így kell elvinni az emberekhez, méghozzá közérthető formában.Bővebb információ a rovatok címére kattintva: