Találkozzunk Ópusztaszeren!

A Belvedere Meridionale csapata immár hatodik alkalommal szervezi meg kedvenc nyári szakmai rendezvényünket, a Kárpát-medencei Fiatal Magyar Történészek Táborát Ópusztaszeren. Hogy miért szeretünk annyira ide járni? Azért, mert egyedülálló lehetőség arra, hogy három napot szakmai közegben töltsünk, megismerjünk új kollégákat szerte az országból és a határon túlról, ráadásul mindezt a tudományos konferenciák kimért légköre nélkül, nyáriasan laza környezetben tegyük.

A szervezők idén is várják a jelentkezőket, Kiss Gábor Ferenc felhívása itt olvasható:

www.belvedere-meridionale.hu

Kedves Kolléga Úr/Hölgy!

Tisztelt Történész Barátunk!

 

Ezúton tisztelettel meghívjuk az ez évben hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Kárpát-medencei fiatal magyar történészek táborába.

A tábor ideje: 2018. augusztus 23. – augusztus 26.

A tábor helyszíne: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és a Szeri Kemping (Ópusztaszer, Szoborkert 68.)

Az esemény hagyományos célja, hogy közel hozzuk egymáshoz a térség fiatal magyar történészeit, fórumot teremtsünk számukra. A szakmai kapcsolatok fejlesztése mellett fontosnak tartjuk a személyes kapcsolatok elmélyítését is.

A tábor rendezvényén lehetőség nyílik, hogy a résztvevők saját kutatási-érdeklődési területükből, általuk választott témából 20 perces tudományos előadást tartsanak

Előadással való jelentkezés esetén a jelentkezési lapon közölt adatok megjelennek a tábor ISBN számmal rendelkező absztrakt kötetében.

A tábor programbizottsága által elbírált előadások számára lehetőség nyílik, tanulmány formájában a Belvedere Meridionale referált, lektorált, tudományos szakfolyóiratban való publikálásra.

Az esemény védnökei: Dr. Habil Marjanucz László, Prof. Dr. Pászka Imre, Prof. Dr. Rácz Lajos, Prof. Dr. Szakály Sándor, Dr. Szegfű László CSc

A jelentkezők a mellékelt önéletrajz kitöltésével és a kissgf@jgypk.szte.hu e-mail címre küldésével regisztrálhatják magukat. Kérjük, hogy jelentkezését augusztus 8-ig küldje el a fenti email címre.

Az eseményt a Nemzeti Kulturális Alap támogatja. A támogatásnak köszönhetően a rendezvényen való részvétel az első 30 jelentkezőnek teljes egészében ingyenes (szállás, étkezés, programokon való részvétel, ajándékkönyvek).

 

Kiss Gábor Ferenc PhD

főszervező

Belvedere Meridionale

A jelentkezési lap és a programterv az oldal aljáról tölthető le.

Kedvcsinálónak pedig ajánljuk beszámolóinkat a 2014-es, a 2015-ös, a 2016-os és a 2017-es táborokról, valamint korábbi interjúnkat Kiss Gábor Ferenc főszervezővel. Találkozzunk Ópusztaszeren!

 

Ezt olvastad?

Milyen folyamatai vannak egy portál vagy weboldal létrehozásának? Mivel foglalkozik egy történelmi portál? Mi ösztönzi szerkesztőit arra, hogy létrehozzák az