“Somogyország ötvenhatban – Dokumentumok, emlékezések és történetek a forradalomról” kötetbemutató

Térkép nem érhető el

Időpont
2017 Sze 06.
16:00 - 18:00

Helyszín
Magyar Nemzeti Levéltár Somogy Megyei Levéltára


A Magyar Nemzeti Levéltár Somogy Megyei Levéltára 2017. szeptember 6-án 16:00 órakor mutatja be új, Somogyország ötvenhatban – Dokumentumok, emlékezések és történetek a forradalomról című kétkötetes kiadványát, amelynek megjelenését az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatta.

A kötetet dr. habil. Gyarmati György, az MTA doktora, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának nyugalmazott főigazgatója mutatja be.

A kötetről:

A dr. Szántó László ny. főlevéltáros főszerkesztésével és Farkas Péter segédlevéltáros, valamint Récsei Balázs főlevéltáros közreműködésével készült kétkötetes mű 635 oldalon igyekszik bemutatni az 1956-os forradalom somogyi eseményeit. Forrásgyűjteményként, olvasókönyvként és oktatási segédanyagként egyaránt használható.

Helyszín: Magyar Nemzeti Levéltár Somogy Megyei Levéltára, Előadóterem (Kaposvár, Bartók Béla utca 8–10.)

Időpont: 2017. szeptember 6. 16:00

Forrás: Magyar Nemzeti Levéltár Somogy Megyei Levéltára

Ezt olvastad?

Ezen a héten sem szenvedünk hiányt tudományos programokban. Mostani összeállításunkban konferenciákat, előadásokat és könyvbemutatókat ajánlunk határainkon innenről és túlról. Május 22-23-án Összeomlás,