A Tanácsköztársaság alternatív büntetőpolitikája | Előadás

Térkép nem érhető el

Időpont
2019 máj 31.
17:00 - 19:00

Helyszín
Budapest Főváros Levéltára


A közelgő centenáriumra tekintettel a Clio Intézet kiemelt figyelmet fordít a Magyarországi Tanácsköztársaság történetének sokoldalú és tárgyszerű bemutatására.

2019. március közepétől a Budapest Főváros Levéltárában induló előadás-sorozatban a magyarországi proletárdiktatúra előzményeit és legfontosabb aspektusait mutatjuk be. E célból a hazai történettudomány korszakkal foglalkozó meghatározó kutatói tartanak összegző, problémacentrikus és értékelő előadásokat.

A hatodik előadás a Magyarországi Tanácsköztársaság alternatív büntetőpolitikáját mutatja be.

Előadó: Lászlófi Viola, történész PhD hallgató (ELTE BTK), Trádler Henrietta, történész PhD hallgató (ELTE BTK), Nagy Zsófi, jogász, történész

Opponens: Erdős András Patrik, MA, történész hallgató (ELTE BTK)

Moderátor: Gellert Ádám, társ-ügyvezető (Clio Intézet)

Az est 90 perces, a felépítése a következő: az előadók legfeljebb 40 percben összefoglalja gondolatait, amelyet a felkért hozzászóló kiegészít 15-20 percben. Ezt követően a rendezvény moderátora kérdéseket intéz az előadókhoz, majd a közönség soraiból érkeznek kérdések.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak az előadásra és az azt követő fogadásra!

Az előadás Facebook-eseménye ide kattintva érhető el.

Ezt olvastad?

A 2020-as évben alighanem rengeteg szó esik majd történelemről a trianoni békeszerződés centenáriuma miatt, de az új Nemzeti alaptanterv (NAT)