Heti Ajánló 2018/24.

Változatos tudományos eseményekben bővelkedik a heti programkínálat, több könyvbemutatót és konferenciát, valamint egy kiállításmegnyitót is ajánlunk figyelmükbe.

Június 12-én 11:00-tól kerül sora a Cultural Nationalism in a Finnish–Hungarian Historical Context című kötet bemutatójára, melyet Anssi Halmesvirta előadása követ. (Bővebben.)

Június 12-én 15:00-i kezdettel a Közép-európai Egyetemen mutatják be Stefano Bottoni Long Awaited West. Eastern Europe since 1944 című könyvét, melyet vita követ. (Bővebben.)

Június 12-én a VERITAS Történetkutató Intézet és az Eötvös József Collegium mutatja be legújabb kiadványait 17:00-tól. A rendezvényen négy új kötetet mutatnak be, melyeket a helyszínen meg is lehet majd vásárolni. (Bővebben.)

Június 12-én lesz a szezon utolsó Történész Sörestje is. Medgyesy-Schmikli Norbert, történész, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatója tart előadást. (Bővebben.)

Június 12-15. között Prágában rendeznek nemzetközi konferenciát a Prágai Tavasz 50 éves évfordulója alkalmából, melyen több magyar kutató is tart előadást. (Bővebben.)

Június 13-án Zalaegerszeg és az első világháború címmel rendez tudományos konferenciát Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyar Nemzeti Levéltár Zala Megyei Levéltára. (Bővebben.)

Június 14-én 15:30-kor kezdődik a Nagy Imre és mártírtársai elítélésének és kivégzésének 60. évfordulója alkalmából rendezett konferenciára és emlékkoncert. Az előadások között Sándor Erzsi és Galkó Balázs színművészek szemelvényeket olvasnak fel a per és a kivégzések nemzetközi sajtóvisszhangjából. (Bővebben.)

Június 14-én 19 órai kezdettel nyitja meg Kockázati tényezők című vándorkiállítását a COURAGE kutatóprogram. A kiállítás jól és alig ismert hazai és közép-kelet-európai archívumok anyagaiból válogat, és a gyűjtemények kialakulását, létrejöttük célját, társadalmi és politikai környezetüket állítja középpontba. (Bővebben.)

Ezek lesznek a hét általunk ajánlott programjai, kövesse velünk az eseményeket a továbbiakban is! Ne feledjék, Naptár rovatunk hétközben is folyamatosan frissül, érdemes rendszeresen figyelni.

(Naptárunkba szívesen fogadunk minden történelemmel kapcsolatos, tudományos programot. E-mail címünk: info@ujkor.hu)

Ezt olvastad?

Az első világháború alatt Franciaországban viszonylag nagy számban – és főként sanyarú körülmények közt – internáltak magyar állampolgárokat, amit Kuncz
Támogasson minket