Die Zusammenarbeit der preußischen und ungarischen Kultusminister in der Zwischenkriegszeit | Előadás

Térkép nem érhető el

Időpont
2017 nov 14.
18:00 - 20:00

Helyszín
Andrássy Universität Budapest


2017. november 14-én 18.00 órától Dr. Brandt Györgyi Die Zusammenarbeit der preußischen und ungarischen Kultusminister in der Zwischenkriegszeit címmel tart előadást német nyelven a budapesti Andrássy Egyetemen.

Az esemény regisztrációhoz kötött, jelentkezési határidő: 

Az előadásról:

A porosz és magyar oktatási miniszter közti együttműködés a két világháború közötti időszakban rendkívül sikeres volt, ami a német-magyar tudományos és kulturális együttműködés virágzását hozta el.

Carl Heinrich Becker szenvedélyes támogatója volt a német-magyar tudományos kapcsolatoknak. Klebelsberg Kuno porosz kollégájával szervezte meg a munkát. Együttműködésüket új szempontok alapján kezeli kutatásában Dr. Brandt Györgyi: levelezésük és a miniszterek látogatása tükrében.

“A harmadik a bajnokságban” – ahogy Klebelsberg fogalmazott – Robert Gragger volt. A válságos időszakban célja a Berlini Magyar Intézetben annak elszigeteltségének megszüntetése és a magyar kultúra európai hírnevének előmozdítása volt, ebben találkozott Klebelsberg szándékaival.

Becker, Klebelsberg és Gragger jól ismert szövetsége szükséges volt ahhoz, hogy a Weimari Köztársaságban a német-magyar kulturális-politikai és tudományos kapcsolatok soha nem látott eredményeket érjenek el.

 

Helyszín: Andrássy Egyetem Budapest (Pollack Mihály tér 3.)

Forrás: Andrássy Egyetem Budapest

Ezt olvastad?

2023. november 17-én a Debreceni Egyetemen rendezte meg a HUN-REN–DE Középkori Magyarország és Közép-Európa Hadtörténete kutatócsoport éves konferenciáját Hadszervezés a