Trianon, 100 évvel később. Új történelmi megközelítések

Térkép nem érhető el

Időpont
2021 okt 15.
Egész napos


A „Lendület” Trianon 100 Kutatócsoport, a Budapesti Francia Intézet és a Francia Nagykövetség „Trianon, 100 évvel később. Új történelmi megközelítések” címmel szervez közös konferenciát 2021. október 14–15-én.

A trianoni békeszerződés után megállapított határok nem jártak következmények nélkül Közép- és Kelet-Európa különböző országai közötti kapcsolatokat tekintve, valamint a 101 évvel ezelőtti megalapozó események megítélését nézve. A konferencia ezt a kérdést helyezi fókuszba, a lehető legszélesebb körben vizsgálva a magyar, román, szerb, szlovák és francia hozzáállást.

A teljes program elérhető itt.

A rendezvény első napja a Francia Intézetben, a második a Magyar Tudományos Akadémián lesz megtartva. Az előadások francia és magyar nyelven zajlanak, szinkrontolmácsolással.

A részvétel regisztrációhoz kötött, a részvételi szándékot 2021. október 12-ig lehet jelezni az alábbi linken. További információk itt olvashatók.

——————————————————————————————————————————————————————————————-

Kiemelt kép: 1920. június 4-én Benárd Ágost vezetésével érkezik a magyar delegáció, a trianoni békediktátum ünnepélyes aláírására, a versailles-i, Nagy-Trianon kastélyhoz. Forrás: hu.wikipedia.org

Ezt olvastad?

2023 tavasszán mutatták be Székesfehérvárott a Varga Mátyás bevezető tanulmányával és az általa végzett forrásválogatással elkészült A Szittyay-eset címmel megjelenő