VIII. HadTörténész Sörest – ELMARAD!

Térkép nem érhető el

Időpont
2020 Sze 11.
19:00 - 22:00

Helyszín
HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum


Hosszas szünet után visszatér a HadTörténész Sörest, amely immáron nyolcadik alkalommal várja a hadtörténelem és a minőségi sörök kedvelőit! Az est tematikáját a 75 évvel ezelőtt lezárult második világháború szolgáltatja, amely számos család emlékezetében mind a mai napig élénken él.
  • Az első előadó, Dr. Számvéber Norbert alezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Hadtörténeti Levéltár és Térképtár igazgatója „Üllő és kalapács között – Magyarországi hadszíntér 1944-1945 között” címmel a háború magyarországi harcairól beszél majd.
  • Második előadónk, Dr. Bognár Zalán a Károli Gáspár Református Egyetem docense „(Hadi)fogolytáborok és hadifogolysors a Vörös Hadsereg által megszállt Magyarországon 1944-1945” előadásában a hazánk területén szovjet fogságba került katonák és civilek sorsát mutatja be.
  • A harmadik előadást Stier Márk, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Belföldi Hadisírgondozó Osztályának főelőadója tartja majd, „Sírjel nélkül – Hősi sírok kutatása Magyarországon” címmel. Az előadó a Magyarország területén található második világháborús hadisírok helyzetét, feltárását és ápolását ismerteti az érdeklődők számára.
Az est moderátora Dr. Lázár Balázs történész, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Hadtörténeti Kutatóosztályának osztályvezetője lesz.
 
Az este folyamán a sört, üdítőket és sörkorcsolyákat a Budapesti Klisé Bár biztosítja.
 
A Sörestre a belépés ingyenes, viszont a férőhelyek száma limitált, 60 fő, ezért a részvétel regisztrációhoz kötött! Regisztrálni név és elérhetőség megadásával lehetséges telefonon a 06/1-325-1618-as telefonszámon munkanapokon 8.00-16.30 között, Facebook üzenetben vagy ezen az e-mail címen.
 
A rendezvény Facebook-eseménye ide kattintva érhető el.

Ezt olvastad?

Az Oktatás rovat 2017/2018-as tanév kezdetén indult el az Újkor.hu – A velünk élő történelem portálon. Az elmúlt négy év alatt