Egyház és művelődés a 18-20. században a Délvidéken | Konferenciafelhívás

Oszd meg másokkal is:

Aktuális

A Délvidék Kutató Központ, a Délvidéki Szemle folyóirat, a Magyar-Szerb Akadémiai Vegyes Bizottság Magyar Tagozata, a SZAB Délvidék Kutatóközpont Munkabizottsága, a SZTE BTK Új- és Legújabbkori Magyar Történeti Tanszéke és az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar nemzetközi történettudományi és művelődéstörténeti konferenciát szervez  FEJEZETEK A DÉLVIDÉK MÚLTJÁBÓL 6. címmel.

Tervezett szekció témák:

  • A Délvidék politikatörténete.
  • A Délvidék egyház-, oktatás- és művelődéstörténete.
  • A Délvidék gazdaságtörténete.

A szervezők szeretettel várják kutatók, történészek jelentkezését, akik a Délvidék kutatásával foglalkoznak. A konferencián lehetőség nyílik PhD-hallgatóknak, PhD-fokozattal, vagy DsC fokozattal rendelkezőknek, hogy kutatásaikat, eredményeiket egy előadás keretében bemutassák.


Jelentkezési határidő, illetve a maximum, szóközök nélkül, maximum 1500 karakterből álló, magyar és angol nyelvű absztrakt leadási határideje: 2019. május 13.

A konferencia előadásainak tanulmány változatát publikálják a Délvidéki Szemle lektorált folyóiratban.

A tanulmány leadási határideje: 2019. május 24.

A tanulmányt word formátumban, az Aetas történettudományi folyóirat hivatkozási szabványát használva, az esetleges illusztrációkat, képeket JPG formátumban, 300 dpi minőségben csatolt file-ként kell beküldeni emailben, vagy a konferencia napján elektronikus adathordozón (CD, DVD, pendrive) kell leadni a regisztrációkor.

Részvételi díj: 10.000 Ft A részvételi díj tartalmazza az ebéd, és a tanulmány megjelenésének költségeit.

Az elbírálás eredményéről 2019. május 14-én értesítik a jelentkezőket.

A rendezvény főszervezője Dr. Zakar Péter a Délvidék Kutató Központ elnöke

Információ és jelentkezés: szemle@delvidekkutato.hu

Ezt olvastad?

A Magyar Nemzeti Levéltár és a Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány közös rendezvényen mutatta be 2021. szeptember 13-án Molnár Tibor
Támogasson minket