Eötvöstől Eötvösig | Konferenciafelhívás

Oszd meg másokkal is:

Aktuális

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara Eötvöstől Eötvösig címmel konferenciát szervez az Eötvös 100 keretében 2019. november 19-én. A konferencia témája a dualizmus három vallás – és közoktatási miniszterének, politikusának, tudósának, Eötvös Józsefnek, Trefort Ágostonnak és Eötvös Lorándnak munkássága.

Mindhárom személy meghatározó szerepet játszott a dualizmus korának 19. századi szakasza alsó, közép – és felsőoktatásának fejlesztésében, a modern magyar oktatásügy kialakításában. Különös figyelmet szenteltek a modern tanárképzés megteremtésének, a tudós tanár modell kialakításának. Mindhárman igen sokat tettek a magyar tudomány fejlődéséért, mindhárman elnökei voltak különböző időkben a Magyar Tudományos Akadémiának. A korszellemnek megfelelően a kultúra más területein is kitűntek tudásukkal, sokoldalúságukkal. Olyan előadásokat várunk, amelyek e három kimagasló egyéniség munkásságának, pályafutásának minél szélesebb körét felölelik, a kultúrpolitikust, az irodalmárt, a természettudóst, hegymászót stb. bemutatják.

Konferenciánkat interdiszciplinárisnak tekintjük, várjuk a humántudományok, a társadalomtudományok, a természettudományok képviselőinek jelentkezését. Az előadások időtartama 20 perc. A jelentkezéshez kérjük mellékelni az előadás rövid összefoglalóját maximum 2000 n terjedelemben.

A jelentkezési határidő: 2019. szeptember 25.

A konferencia időpontja: 2019. november 19.

Jelentkezni ezen az e-mailcímen lehet.

Ezt olvastad?

A koronavírus-járvány továbbterjedése és megállítása érdekében hozott korlátozó intézkedések keretében 2020. március 16-án életbe lépett a tantermen kívüli digitális tanrend
Támogasson minket