Pályázat tanulmány írására: Nők a tudományban

Oszd meg másokkal is:

Aktuális

A Magyar Tudományos Akadémia Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottsága pályázatot hirdet a magyar nők tudományban elért eredményeit elsődleges forrásokon alapuló, korszerű elméleti és módszertani keretben bemutató tanulmányok, rövid életrajzok írására.

A tanulmányokat a Magyar Tudomány formai követelményeinek megfelelően, szóközökkel maximum 30 000 leütéssel, az itt olvasható technikai követelményekkel kell elkészíteni.

A pályamunkák beérkezésének határideje: 2021. szeptember 1. éjfél.

A beküldött tanulmányokat Pető Andrea, az MTA doktora, egyetemi tanár által vezetett szakmai bizottság bírálja el, melynek tagjai: Kurucz György (KRE BTK, rektorhelyettes) és Kéri Katalin (PTE BTK, MTA doktora, egyetemi tanár).

Az első helyezett 100 000, a második 70 000, a harmadik 50 000 forint díjban részesül, és a tanulmányaikat az MTA publikálja. A díjazottakkal podcast készül. A tanulmányokat erre az e-mail címre Czeferner Dórának, a bíráló bizottság tagjának és titkárának kell beküldeni.

A pályázati kiírás itt olvasható:

Ezt olvastad?

Lapozó rovatunk indulásakor célul tűztük ki, hogy könyvek ismertetése, kritikája és könyvbemutatók beszámolója mellett igyekszünk a kurrens folyóiratok legfrissebb számait is
Támogasson minket